Doi primari vor să facă unităţi medico-sociale în şcoli

dolineaschi ciofu si federoviciMai multe primării din judeţul Botoşani fac demersuri pentru deschiderea unor unităţi medico-sociale pentru bătrâni. Deputatul PSD Tamara Ciofu susţine că există solicitări din partea primăriilor Nicşeni, Gorbăneşti şi Dorohoi în acest sens. 

Primăriile din Nicşeni şi Gorbăneşti au solicitat Ministerului Învăţământului să permită să transforme şcolile nefolosite în unităţi medico-sociale.

La nivelul judeţului funcţionează la această dată cinci astfel de unităţi.

Aceste primării vor să deschidă unităţi medico-sociale, în cadrul unor instituţii care la acest moment nu crează un loc de muncă pentru alte activităţi. Primăria din Nicşeni a identificat o şcoală pentru care a solicitat Ministerului Educaţiei transferul în patrimoniu, pentru ca aceasta să aibă destinaţia de unitate medico-socială. Având în vedere exodul de muncă în străinătate, persoanele vârstnice rămân izolate, rămân vulnerabile„, a precizat Tamara Ciofu.

Deputatul PSD spune că va face o interpelare în Parlament  pe această problemă, pentru a solicita sprijinul Ministerului Sănătăţii în vederea înfiinţării acestor unităţi medico-sociale.

One thought on “Doi primari vor să facă unităţi medico-sociale în şcoli

  1. Unitate medico sociala pentru batrani a solicitat si electoratul din Cotusca in campania electorala pentru parlamentare dar si pentru cea locala. Alesii ce au de spus ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *