Preşedintele ANSVSA Mihai Ţurcanu aduce dovezi în scandalul cărnii de cal de la Botoşani

Mihai Turcanu, presedintele ANSVSA
Mihai Turcanu, presedintele ANSVSA

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ţurcanu, care este fratele preşedintelui de Consiliu Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a adus o serie de documente, joi, în cadrul emisiunii Fabrica de la Realitatea TV conform cărora firmele din România au respectat toate normele comerciale şi sanitar-veterinare în cazul exportului cărnii. El a prezentat o factură care demonstra că Doly Com, firma botoşăneană implicată în scandalul cărnii de cal, a vândut carne de cal şi nu altceva. În raportul francezilor apare Doly Com cu un anumit cod de 7 cifre, pe care societatea botoşăneană nu îl are.

” Dacă noi am reacţionat în jumătate de oră de la alertă, francezilor le-au trebuit trei zile să ne dea rapoartele loturilor”, a precizat botoşăneanul Mihai Ţurcanu.

Potrivit acestuia, sunt loturi (de exemplu Ro 83) care nici măcar nu sunt româneşti. Preşedintele ANSVSA a declarat că a transmis toate documentele, potrivit cărora exportul cărnii de cal din România s-a făcut respectând toate condiţiile, autorităţilor franceze şi inclusiv presei internaţionale precum CNN, BBC sau AFP, care au dezbătut subiectul legat de scandalul cărnii de cal.
Tot în cadrul emisiunii de la Realitatea TV, Ţurcanu a discutat şi despre problema cailor „bolnavi de SIDA”. El a spus că nu este o problemă să se mănânce carne de la un astfel de cal pentru că după ce animalele sunt depistate cu anemii infecţioase, sunt analizate de o comisie şi sunt sacrificate.

„Carnea este supusă mai multor analize şi este perfect sănătoasă după ce primeşte un buletin de analize. În plus, după ce sunt depistaţi caii cu anemie infecţioasă, se lichidează focarul pentru ca boala să nu se extindă”, a precizat Mihai Ţurcanu.

2 thoughts on “Preşedintele ANSVSA Mihai Ţurcanu aduce dovezi în scandalul cărnii de cal de la Botoşani

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Am vazut emisiunea . Pe mine turcanu nu m-a convins. E slab. Cu asa oameni ca el si ca ambasadorul ro in uk vom fi ciuca batailor sau oaia negra mai bine spus.

  2. Sa fiti sanatos domnule Presedinte Turcanu, sa ne reprezentati si in alte situatii grele si intotdeauna sa reactionati, aparand meseria de medic veterinar si prin asta chiar interesele Romaniei. Poate aparitia unor astfel de situatii dificile, ii face pe unii sa inteleaga importanta profesiei noaste care chiar nu poate fi facuta dupa ureche sau de catre alte profesii.
    Un medic veterinar din ANSVSA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *