Profesorul bataus de la Scoala Lunca a contestat sanctiunea disciplinara

Ctin murarasu
Constantin Murarasu

Profesorul de matematica de la Scoala Lunca a contestat sanctiunea data de Consiliul de administratie a scolii. Dragos Cristea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean, a precizat ca Colegiul de disciplina al ISJ urmeza sa decida daca sanctiunea va fi mentinuta sau nu.

Contestatia urmeza a fi analizata la nivelul Colegiului de disciplina, iar colegiul va mentine sau va anula sanctiunea„, a precizat Dragos Cristea.

 Consiliul de administratie al Scolii Lunca a decis sanctionarea disciplinara a profesorului Constantin Murarasu dupa ce a batut o eleva. El are salariul diminuat cu 10%  pina la sfarsitul anului scolar. De asemenea, profesorului i-a fost retrasa calitatea de diriginte de la clasa VI-a, unde era si eleva pe care a lovit-0, calitatea de membru in CA al Scolii Lunca si din toate celelalte comisii din care face parte.

4 thoughts on “Profesorul bataus de la Scoala Lunca a contestat sanctiunea disciplinara

  1. Pentru tot ce se intampla in invatamant ,sunt de vina profesorii!? Sunt mahnit ca unui cadru didactic, i se aplica imediat o sanctiune, pentru a ne conforma uzantelor. Rutina nu este intodeauna, cea mai buna solutie.Prin aceasta sanctiune, se intareste cutuma aparuta dupa 89, ca elevii au intodeauna doar drepturi fara obligatii si responsabilitati. Nu sunt pentru aplicarea pedepsei fizice,dar in Romania, delincventa juvenila a atins cota alarmanta de 67%,spre deosebire de Austria, Elvetia, Germania , unde se situeaza la procente scazute.In aceste tari ,statutul educatorului este bine definit.In acest caz,dreptul la propria imagine a OMULUI-PROFESOR,a fost incalcat. Oare intradevar a fost batuta ? Pana acum eleva respectiva a fost exemplu de compotament pozitiv? Colegii profesorului care s-au dezis de el si l-au sanctinat, nu au nici o vina? Tinerii ar trebui sa fie responsabili si cu cei 6 sau 7 ani de acasa.

  2. Stimati profesori, iesiti din aceast stare de letargie si lasitate! Dati-va numele real si spuneti cu ce acte de impertinenta veniti in contact ora de ora ,zi de zi din partea unor elevi . Nu mergeti pe formula ,”mie nu mi se poate intampla”, „eu de ce sa ma amestec”, „ce bine ca a patit colegul meu ,pentru ca eu nu-l agreez !”etc. Luati atitudine pentru ca ;” intr-un cos cu 26 de mere, un singur mar stricat le deterioreaza pe celelalte.” Pedeapsa ca motivare negativa, trebuie aplicata imediat savarsirii faptei de catre elevi.Falsele valori,tupeul si modelul negativ sunt caracteristicele liderului informal intr-o clasa . Depinde de noi si nu este inca prea tarziu pentu a lua masuri de stopare a acestui fenomen.

    1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
      Atat a ramas din invatamantul romanesc. Tot ce se intampla in acest domeniu , cred EU, are rolul sa ne desfiinteze ca natiune. Am fost destul in fruntea multor tari si multi romani au demonstrat ca avem cultura si inteligenta. Dar acum nu prea stim de unde bate vantul si e mai bine sa „ne culcam fericiti” cu speranta ca ziua de maine va fi mai buna, in vis sau realitate.!

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    In Austria, Elvetia si Germania este permisa bataia? Daca nu postezi de pe acolo sa stii ca noi suntem popor de lasi si pupincuristi asa ca nu o sa luam atitudine ca suntem asa de 2000 ani si nu o sa ne schimbam asa usor In invatamant majoritatea sunt … din popor iar sefii sunt … … … … politruci. Dar sa stii ca pe la colturi ne aratam ghearele unii la altii . Cine nu stie ca trebuie sa duci lupte … seculare ca sa scazi unui elev media cu un punct la purtare. Ai lasat elevii sa copie cand ai fost la supravegheat la bac? Astea si altele au dus la situatia de azi din invatamant. Nu ne ramane decat sa ne adaptam, ca asta-i legea evolutiei speciilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *