Fost poliţist de frontieră condamnat pentru complicitate la contrabandă cu ţigări

contrabanda- retineri ale Politiei de FrontieraUn fost poliţist de frontieră din Botoşani a fost condamnat, marţi, la doi ani de închisoare cu suspendare. Marius Marian Ciobanu, care a fost trimis în judecată, în 2010, de procurorii Biroului Teritorial Botoşani al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism pentru aderare la un grup infracţional organizat şi complicitate la contrabandă.

Ciobanu, care era angajat ca agent la Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, vindea informaţii traficanţilor de ţigări cu privire la poziţiile în teren ale patrulelor Poliţiei de Frontieră. El câştiga câte 1.000 de euro pentru fiecare transport de ţigări de contrabandă.

Dosarul în care Ciobanu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, cu un termen de încercare de patru ani, a fost întors la instanţa din Botoşani pentru rejudecare, în baza unei sentinţe emise în luna ianuarie a anului trecut de Curtea de Apel din Suceava.

În acelaşi dosar,  Ştefan Sajin a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încarcare tot de patru ani, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, contraband şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, iar Ghiorghiţă Leuraş Huzdup a primit trei ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de cinci ani, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la contrabandă.

De asemenea, Ilie Juncanariu a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare (cu termen de încercare de patru ani şi şase luni) pentru aderare la un grup infracţional organizat şi contraband.

De la aceştia au fost confiscate şi peste 21.000 de pachete de ţigări, ridicate de procurori şi poliţişti în toamna anului 2010.

Procurorii DIICOT au făcut apel la sentinţa tribunalului Botoşani. Ei vor ca persoanele implicate în dosar să ajungă în spatele gratiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *