Fostul viceprimar Alexa, în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate

viceprimarul Catalin Alexa
Catalin Alexa

Fostul viceprimar Cătălin Alexa este anchetat de Agenţia Naţională de Integritate, întrucât firma la care lucrează fratele său a executat proiectul privind reabilitarea CET-ului în perioada în care acesta a fost viceprimar. Primarul Ovidiu Portariuc a declarat, miercuri, în cadrul unui conferinţe de presă, că ANI a solicitat informaţii vizavi de proiectul de termie şi implicare fostului viceprimar în derularea acestuia.

Am avut o sesizare de la Agenţia Naţională de Integritate căreia i-am dat răspuns, pe un alt proiect, cel legat de termie, în care ni s-au cerut informaţii legate de domnul viceprimar Alexa şi fratele domniei sale care a lucrat într-o firmă de proiectate şi care a gestionat proiectul respectiv. Au cerut documentele existente, relaţiile de rudenie existente la momentul respectiv, pentru că au sesizat o incompatibilitate între fostul viceprimar şi firma care a realizat proiectarea. Solicitarea a venit în urmă cu trei luni„, a spus Portariuc.

În replică, Cătălin Alexa susţine că fratele său este simplu angajat la firmă şi că acesta a fost angajat după ce fusese câştigată licitaţia.

El nu este nici administrator, nici patron şi a fost angajat ulterior, după ce firma a câştigat proiectul de la Modern Calor. A fost contactat de ANI, fiindu-i solicitată o declaraţie prin care să spună dacă este sau nu fratele meu„, a spus fostul viceprimar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *