Titlu de profesor emerit doar pe hârtie

cadre didacticeCadrele didactice din învăţământul preuniversitar cu performanţe deosebite în activitate didactică şi managerială pot obţine titlul de profesor emerit. Conferirea titlului  este prevăzută într-un ordin al ministrului Educaţiei încă din 2011, ordin care nu a fost pus în aplicare până acum. Ministerul Educaţiei a trimis recent o notă Inspectoratului Şcolar Judeţean, prin care informează că acest titlu nu va fi acordat nici în acest an şcolar.

Există o notă a Ministerului Educaţiei, prin care ni s-a comunicat că în acest an şcolar nu se vor desfăşura inspecţii pentru acordarea titlului de profesor emerit în învăţământul preuniversitar, prevăzut în Metodologia de formare continuă a personalului din învăţământul preuniversitar.  Legea este din 2011 şi nu s-a pus în tractică. Nu se pune în practică nici anul acesta şcolar„, a declarat Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ.

Titlul de profesor emerit se obţine în urma susţinerii unui concurs la care se poate înscrie personalul didactic cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată în învăţământul preuniversitar, după cel puţin 15 ani de activitate didactică neîntreruptă de la obţinerea gradului didactic I.

Beneficiarul titlului de profesor-emerit se poate bucura de toate drepturile prevăzute de lege, pe întreaga carieră didactică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *