Viceprimarul Iliuţă: Blocurile din municipiu vor fi vopsite doar în culoarea pământului

blocuri reabilitate balcoaneAutorităţile botoşănene nu mai vor blocuri colorate în municipiu. În cel mai scurt timp, cei care doresc să îşi izoleze faţada locuinţei vor trebui să treacă pe la Primăria Botoşani pentru autorizaţie. Potrivit viceprimarului Viorel Iliuţă, blocurile vor putea fi vopsite doar în culoarea pământului.

Suntem în discuţii cu Comisia locală de urbanism, suntem în discuţii şi cu Direcţia de urbanism şi vom avea mai multe întâlniri, pentru a stabili nişte regulamente. Regulament pentru afişaj, regulament pentru comerţul stradal. Printre alte măsuri, vom încerca să ne oprim la un număr de culori cu care blocurile să fie văruite, în aşa fel încât să nu creăm o imagine de oraş cu culori stridente. Vor putea fi văruite doar în culorile pământului, respectiv bej, maro, crem„, a precizat Viorel Iliuţă.

Noul regulament va fi valabil pentru botoşănenii care vor să-şi izoleze locuinţa de acum înainte. De asemenea, toate izolările termice vor fi făcute doar pe bază de autorizaţie de construcţie.

Nu vom mai permite ca fiecare să îşi facă apartamentul când vrea şi cum vrea. Decizia este a întregului bloc şi vor fi respectate nişte reguli de urbanism. Nu ne mai permitem ca oraşul să arate cârpit„, a mai spus viceprimarul municipiului Botoşani.

One thought on “Viceprimarul Iliuţă: Blocurile din municipiu vor fi vopsite doar în culoarea pământului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *