Transportatorii renunţă la protestele de marţi

autogara botosaniAcţiunile de protest pe care transportatorii din Botoşani le-au anunţat pentru marţi au fost suspendate, a declarat, pentru BotosaniNews, reprezentantul pe Botoşani al Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Marian Apetrei. El susţine că suspendarea acţiunilor este determinată de anunţul autorităţilor centrale privind încercarea de soluţionare a revendicărilor transportatorilor.

Marţi, toate cursele de persoane ar fi trebuit să fie întrerupte, iar peste 20 de autobuze ar fi trebuit să participe la un marş pe străzile Botoşaniului. Protestele s-ar fi încheiat cu o pichetare a sediului Prefecturii Botoşani.

Iată comunicatul FORT:

FORT suspenda actiunile de protest de maine. Serviciile de transport judetean si interjudean nu se intrerup.

In urma angajamentelor ferme cu privire la promovarea in regim de urgenta a ordonantei pentru modificarea si completarea OG 27 (legea transporturilor), si tinand cont de faptul ca Ministerul Transporturilor a reluat procedura de atribuire a curselor interjudetene conform celor stabilite cu Federatia Operatorilor Romani de Transport, maine FORT suspenda protestele anuntate la nivel national. Activitatea autogarilor nu va fi intrerupta in nici un judet din tara. Protestele vor fi reluate numai in cazul in care promisiunile ce vizeaza promovarea ordonantei solicitate de altfel inca din luna august 2012 de insasi Prim Ministru Victor Ponta (ordonanta de modificare a OG 27) nu vor fi asumate  in mod oficial de cele doua ministere de resort, respectiv Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerul Transporturilor.

Promovarea in regim de urgenta a acestei ordonante in forma déjà discutata in comisiile de Dialog Social va debloca atribuirea traseelor judetene ce nu se supun obligatiei de serviciu public, va inlatura pericolul infringementului pentru neaplicarea Reg. CE 1370/2007 si va elimina o parte din transportul illicit de marfuri si pasageri ce afecteaza grav de ani de zile siguranta rutiera, bugetul de stat si concurenta loiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *