Liviu Conţac rămâne după gratii



Liviu ContacFostul director al Direcţiei judeţene de Drumuri şi Poduri, Liviu Conţac, rămâne după gratii. Magistraţii Curţii de Apel Suceava au admis, luni, recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani şi Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au atacat o hotărâre emisă în luna decembrie prin care Tribunalul Botoşani îl punea în libertate pe Liviu Conţac.

Admiterea recursului a avut loc şi în condiţiile în care Liviu Conţac a retras cererea de întrerupere a executării pedepsei.

Liviu Conţac este condamnat la trei ani de închisoare pentru infracţiuni de corupţie.

Şi tatăl său, Constantin Conţac, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, este în închisoare pentru fapte de corupţie similare. Şi el a depus cerere de întrerupere a executării pedepsei, dar a fost respinsă de magistraţi.

11/02/2013 cu casare
Solutie: Admite recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani şi D.N.A. – Serviciul Teritorial Suceava. Casează în totalitate sentinţa penală nr. 258 din 18.12.2012 a Tribunalului Botoşani şi în rejudecare: Ia act că petentul Conţac Liviu Constantin şi-a retras cererea de întrerupere executare pedeapsă. Obligă petentul să plătească statului suma de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare de la judecata în fond. Cheltuielile judiciare din recurs rămân în sarcina statului, inclusiv suma de 25 lei reprezentând onorariu parţial avocat oficiu ce va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Suceava. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 11.02.2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *