De marţi, transportul cu autobuzele va fi paralizat

autogara botosaniÎncepând de marţi, 12 februarie, transportatorii de pasageri membri ai Federaţiei Operatorilor Români de Transport opresc activitatea inclusiv în autogări.

La ora 9.00 va începe un marş al firmelor de transport la care vor lua parte 20 de autobuze şi microbuze. După ce vor merge pe traseul Lebăda- Calea Naţională- Sucevei- Primăverii- George Enescu- Cuza Vodă, peste 50 de persoane vor picheta sediul Prefecturii.

Protestul va fi declanşat pe perioadă nedeterminată, potrivit oficialilor Federaţiei. Ei sunt nemulţumiţi că la nivelul Guvernului nu a apărut un răspuns oficial faţă de nici una din soluţiile transmise de FORT-CNR.

Contextul actual in care se afla transportul de pasageri in trafic judetean si interjudetean este extrem de grav ca urmare a suspendarii atribuirii traseelor/curselor judetene si interjudetene, se mai arată în document.

In cazul curselor interjudetene, Domnul Ministrul Fenechiu a incercat deblocarea situatiei prin reintrarea in calendarul atribuirii insa, vineri 08.02.2013, dupa doar o ora de la publicarea programului de transport interjudetean , acesta a fost retras de Autoritatea Rutiera Romana-ARR de pe site-ul propriu cu toate ca ne aflam in perioada de corectare a acestuia„, se spune în comunicat.

Transportatorii au facut  investitii de milioane de euro ce vizau cresterea gradului de siguranta si confort a serviciilor de transport.

Stim ca oprirea activitatii noastre va pune in mare dificultate pasagerii si va afecta activitatea zilnica a tuturor, insa se pare ca aceasta este ultima varianta la care putem apela pentru a debloca situatia actuala. Cu regret aducem la cunostiinta publicului calator ca incepand cu data de 12 februarie 2013 activitatea de transport a tuturor membrilor FORT precum si activitatea autogarilor membrilor va inceta pentru o perioada nedeterminata pana la rezolvarea situatiei„, se precizează în comunicat.

Solicitarile transportatorilor FORT vizeaza:
– organizarea atribuirii traseelor/curselor judetene/interjudetene in baza actelor normative actuale tinand cont  de aplicarea prevederilor Reg. CE 1370/2007 si de hotararile instantelor de judecata

– modificarea OG 27/2010 asa cum a fost trecuta prin transparenta decizionala in toamna anului trecut

– combaterea pirateriei prin masuri urgente respectiv aprobarea OG 27 in privinta transportului 8+1 si peste 2,4 tone, coroborat cu reintroducerea literei g) la ordonanta 34

One thought on “De marţi, transportul cu autobuzele va fi paralizat

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    COMPANIA DE TRANSPORT PERSOANE – RVG efectueaza cursele normal in perioada 12 , 13 , 14 FEBRUARIE 2013 fara modificari de program !!! Va multumim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *