Conducerea Primăriei vrea taxiuri ecologice. Vezi detalii!

taxiConducerea Primăriei Botoşani vrea taxiuri în municipiu care nu poluează.

Viceprimarul Cosmin Andrei susţine că Hotărârea de Consiliu Local 56 din 2008, privind activitatea taximetriei va fi modificată, iar una din noutăţi va fi aceea că maşinile hibride şi electrice vor avea cel mai mare punctaj la acordarea licenţelor pentru taxi.

Dorim încurajarea transportului care nu poluează. La criteriul de departajare, maşinile hibride şi electrice vor avea un număr mare de puncte. În momentul în care se atribuie o licenţă de taxi, este nevoie de o recomandare atât la atribuire cât şi la vizarea licenţei. Aici am făcut o propunere şi pentru modificarea legislaţiei naţionale, pentru că avem o problemă cu Legea taximetriei, în care nu se specifica foarte clar că aceste asociaţii trebuie să fie reprezentative în momentul în care eliberează această recomandare şi au fost o serie de divergenţe între cele două asociaţii cu care colaborăm, Camera Taximetriştilor şi Asociaţia Naţională a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi„, a precizat Cosmin Andrei.

Aceste recomandări, spune viceprimarul, au în spate nişte documente care nu pot fi verificate şi de Primărie, de aceea se propune în noua hotărâre de CL şi accesul lucrătorilor din Primărie la aceste documente.

Dorim să vedem dacă au fost conforme atunci când s-a dat recomandare. Altă propunere vizează valabilitatea documentelor la momentul atribuirii autorizaţiei de taxi. Am trecut ca aceste documente să fie valabile la momentul atribuirii licenţei, nu la momentul depunerii la Registratura Primăriei. Toate maşinile au în momentul de faţă ABS şi vom modifica cu ESP (Controlul electronic al stabilităţii)„, a mai spus Cosmin Andrei.

La această dată, există 480 de taximetrişti în municipiul Botoşani şi alte şase persoane înscrise pe liste de aştepare în vederea acordării licenţei de taxi.

3 thoughts on “Conducerea Primăriei vrea taxiuri ecologice. Vezi detalii!

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Parca traiesti in Germania . Wei viceprimare tu stii cat costa o masina electrica si in cat timp se amortizeaza ? Ai avut vreo afacere in viata ta sau esti bugetar de la nastere? Mai bine ai vopsi tramvaiele second produse in anii 90 pe care le aveti in parohie. Arata jalnic. Mai bine educa angajatii de la ghiseele tale . Ai o problema , te dai in spectacol. Fa curat in ograda ta si apoi in a altora.

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Domnule vice esti cazut de pe alta planeta,sincer spun!Stii macar autonomia unei masini hibrid sau a unei electrice ?Incepeti intai cu masinile primariei ,a politiei locale samd ca doar tot prin municipiu circula!Esti departe de realitate !Da, chiar ai o problema sigur!!!!

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    daca ne dati dumneavoastra bani de masini electrice/hibride nu este nicio problema. nu vreau sa va jignesc dar visati cu ochii deschisi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *