Patronul care a fugit în străinătate, lăsând datorii de trei milioane de lei

santier constructiiPatronul unei puternice firme de construcţii din Botoşani a fugit în străinătate, după ce a lăsat în ţară datorii de peste trei milioane de lei.  Mai multe bănci, dar şi firme din judeţ şi din ţară încearcă să recupereze banii, însă firma a intrat în faliment.

Patronul societăţii Bif Con, Florin Bizbac, a plecat în Germania împreună cu familia sa, iar creditorii încearcă să recupereze banii din vânzarea unor active. Singurele bunuri de valoare ale societăţii sunt sediul de la Hudum, care a fost ipotecat la Banc Post, bancă ce are de recuperat 596.452 de lei (credit plus penalităţi de întârziere), dar şi un autoturism Alfa Romeo, estimat undeva la 5.000 de euro.

În topul păgubiţilor Bif Con se află şi Impul Leasing România IFN, cu o sumă de 606.956 lei, Credite Europe Bank, cu 613.590 lei, Direcţia Generală a Finanţelor Publice cu 419.978 lei, Victor Construct cu 162.783 lei, BCR cu 124.020 lei şi Metaxa cu 108.734 lei.

Printre creditori se află şi mai mulţi angajaţi, care nu şi-au luat banii pentru munca prestată.

Bif Con a avut, în 2008, un număr mediu de 156 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 3.351.109 lei, însă în 2010 a înregistrat o pierdere de 120.545 la o cifră de afaceri de doar 13.678 lei.

Florin Bizbac a deţinut şi firma Bif Company, însă şi aceasta a ajuns în faliment cu datorii de peste 500.000 de lei.

5 thoughts on “Patronul care a fugit în străinătate, lăsând datorii de trei milioane de lei

  1. Cine crede asemenea prostii: o firma cu 156 de angajati si o cifra de afaceri de 13 mii lei? Inseamna ca majoritatea lucrarilor executate au fost incasate
    fara acte, ceea ce inseamna o uriasa evaziune fiscala. Unde a fost Directia generala a finantelor publice in perioada mai 2009( dupa depunerea bilantului) pina la 2012? S-au scurs peste 3 ani de zile. Tot pe post de gura casca au fost si bancile respective. Ma mir ca acest individ a obtinut credite fara o garantie solida!

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Asa e Anca. lasal pe tepes sa vb. Se plang bancile dar sa vanda ce are de vandut si gata.Presa numai de astea cauta.Sa vad soareci din astea de reporteri ca realizeaza si ei ceva(o firma sa aiba angajati )si apoi sa mai scrie.Bun Bizbac a plecat …si?sa vezi DE CE nu a mai avut bani?,Ca incompetenti conduc si nu stiu sa faca bugete mai rapid. Suntem in februarie si nu avem bugete ca firmele sa -si incaseze banii si sa plateasca datoriile,si pe partea cealalta trimit penalitati la facturi………….
    Sa dea drumul odata la bani sa se ruleze ca de aia luna ianuarie ,februarie si martie sunt moarte(nu misca mai nimic)….TREZITIVA CEI DIN CONDUCERE!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. A FOST INTILNIT IN GERMANIA DE UNU CARE LA ARE DATORII LUCREAZA LA O SPALATORIE AUTO . …DAR BANI NU ARE SA-I PLATEASCA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *