Şoptică a cerut consulului general al Ucrainei să deblocheze importurile şi exporturilor de carne între România şi Ucraina

Camera de Comert Botosani, intalnire cu consulul Ucrainei Deputatul PNL Costel Şoptică a cerut consulului general al Ucrainei să deblocheze importurile şi exporturilor de carne între România şi Ucraina. În cadrul întâlnirii pe care a avut-o la sfârşitul acestei săptămâni cu Vasyl Boechko, Şoptică a solicitat diplomatului ucrainean să facă demersuri pentru ca animalele vii şi produsele de origine animală să poată trece frontiera.

Parlamentarul botoşănean a sugerat consulului să intermedieze o întrevedere între preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar- Veterinare, Mihai Ţurcanu, şi omologul său ucrainean.

Importurile şi exporturile de animale şi carne sunt înmtrerupte din cauza incompatibilităţii certificatelor sanitar-veterinare emise de cele două state.

Consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyl Boechko, a avut, vineri, la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani, o întrevedere cu oamenii de afaceri din Botoşani pe tama oportunităţilor de afaceri în Ucraina. El a pus la dispoziţia patronilor din Botoşani un CD cu o bază de date conţinând peste 500 de firme ucrainene cu care companiile botoşănene ar putea colabora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *