Vezi noutăţile care le aduce Regulamentul de gestionare a câinilor comunitari

caini comunitariPrimăria municipiului Botoşani a făcut public Regulamentul de organizare şi funcţionare a serviciului de ecarisaj. Potrivit regulamentului, postat şi pe site-ul oficial al Primăriei, câinii comunitari vor putea fi adoptaţi gratuit şi nu contracost ca până acum.

De asemenea, Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân se poate organiza şi funcţiona atât în gestiune directă cât şi în gestiune delegată. Reprezentanţii municipalităţii au introdus noi reguli şi în cazul animalelor care vor fi cazate la padocuri. Astfel, adăpsturile vor trebui să fie betonate, cu pereţi despărţitori, acoperiş de tablă, uşi de acces, culcusuriel să fie din scânduri, să aibă vase de hrană şi apă care să fie dezinfectate zilnic.

Încredinţarea câinilor spre adopţie se va face doar dacă aceştia au fost sterilizaţi, vaccinaţi antirabic, deparazitaţi. Revendicarea sau adopţia câinilor fără stăpân se face pe bază declaraţiei angajament. Dacă adopţia este gratuită, revendicare se face contracost, cu suportarea contravalorii tratamentelor medicale şi prestaţiilor de întreţinere potrivt calculaţiei serviciului de administrare a adăpostului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *