Topul județelor țării la alocările pentru drumuri județene sau comunale și pentru echilibrarea bugetelor locale din sumele defalcate din TVA

baniCele mai mari sume alocate pe locuitor pentru drumuri județene și comunale le regăsim în județele Hunedoara (40 lei/persoană), Alba (38 lei/persoană) și Sălaj (37 lei/persoană), iar cele mai mici în județele Galați (13 lei/persoană), Brașov (12 lei/persoană), iar pe ultimul loc, Ilfov (8 lei/persoană), se arată într-o analiză făcută de Andreea Paul, fostul consilier al fostului premier Emil Boc.
Județele în care s-au alocat cele mai mari sume pe locuitor pentru echilibrarea bugetelor locale în anul 2013 sunt Tulcea (161 lei/persoană), Botoșani (157 lei/persoană) și Teleorman (155 lei/persoană). Cele mai mici sume pe locuitor au fost alocate în județele Brașov (63 lei/persoană), Cluj (56 lei/persoană) și Ilfov (35 lei/persoană). 
2% din sumele pentru drumuri județene și comunale vin în județul Satu Mare. Adică pentru fiecare sătmărean este alocată o sumă medie de 23 lei pentru drumuri județene și comunale în acest an. La aceștia se mai adaugă 104 lei pentru echilibrarea bugetelor locale.
Într-un top al sumelor alocate pe persoană în acest scop, județul Satu Mare se află pe locul 18 pentru sumele defalcate din TVA destinate drumurilor județene și comunale și pe locul 23 pentru echilibrarea bugetelor locale din cele 41 de județe analizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *