Investiţie de zece milioane de euro la Răchiţi

panouri fotovoltaiceUn investitor din Franta intentioneaza sa realizeze o investitie in valoare de aproximativ zece milioane de euro in localitatea Rachiti. Este vorba de constructia de sere si montarea de panouri fotovoltaice pe o suprafata de cinci hectare de teren.

Gheorghe Iacob, primarul comunei Rachiti, sustine ca a avut o discutie cu reprezentantul firmei franceze si acesta este dispus sa demareze in acest an investitia. Pentru realizarea acestei investitii, primaria comunei Rachiti va trebui sa puna la dispozitia investitorului o suprafata de cinci hectare de teren.
„Am avut saptamana trecuta o discutie cu reprezentantul firmei. Urmeaza ca acesta sa se intalneasca si cu consilierii locali. Pentru a demara investitia, noi trebuie sa punem la dispozitia investitorului cele cinci hectare de teren si sa ii asiguram utilitatile. Este vorba constructia unor sere, dotate cu panouri fotovoltaice. Din cate am discutat, valoarea investitiei este de aproximativ zece milioane de euro”, a spus Gheorghe Iacob.
In cazul in care aceasta investitie va fi demarata, primaria comunei Rachiti isi va mari substantial veniturile si in plus va beneficia de energia electrica necesara iluminatului public.
„In afara redeventei pe care o vom incasa si a celorlalte taxe, vom beneficia de jumatate din energia electrica produsa de ei. Asta inseamna ca vom putea asigura iluminatul public, iluminatul la scoala, primarie si sediul politiei. De asemenea, ei spun ca vor avea nevoie de aproximativ 400-500 de oameni care sa lucreze in aceste sere”, a adaugat primarul comunei Rachiti.

Sursa: Evenimentul de Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *