Autobuzele nu vor mai circula din 12 februarie, anunţă transportatorii

autogara botosaniIncepand cu data de 12 februarie 2013 activitatea de transport a tuturor membrilor Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), precum si activitatea autogarilor membrilor va inceta pentru o perioada nedeterminata, se arată într-un comunicat al FORT.

Contextul actual in care se afla transportul de pasageri in trafic judetean si interjudetean este extrem de grav ca urmare a suspendarii atribuirii traseelor/curselor judetene si interjudetene, se mai arată în document.

Transportatorii au facut  investitii de milioane de euro ce vizau cresterea gradului de siguranta si confort a serviciilor de transport.

Stim ca oprirea activitatii noastre va pune in mare dificultate pasagerii si va afecta activitatea zilnica a tuturor, insa se pare ca aceasta este ultima varianta la care putem apela pentru a debloca situatia actuala.

Cu regret aducem la cunostiinta publicului calator ca incepand cu data de 12 februarie 2013 activitatea de transport a tuturor membrilor FORT precum si activitatea autogarilor membrilor va inceta pentru o perioada nedeterminata pana la rezolvarea situatiei.

Solicitarile transportatorilor FORT vizeaza:
– organizarea atribuirii traseelor/curselor judetene/interjudetene in baza actelor normative actuale tinand cont  de aplicarea prevederilor Reg. CE 1370/2007 si de hotararile instantelor de judecata

– modificarea OG 27/2010 asa cum a fost trecuta prin transparenta decizionala in toamna anului trecut

– combaterea pirateriei prin masuri urgente respectiv aprobarea OG 27 in privinta transportului 8+1 si peste 2,4 tone, coroborat cu reintroducerea literei g) la ordonanta 34

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *