Achiziţii publice supraevaluate la instituţiile din subordinea CJ. Turcanu: Toţi s-au distrat pe bani publici

florin turcanu
Florin Turcanu

Instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean au făcut risipă de bani publici. Cel puţin asta este concluzia desprinsă în urma unui control efectuat de specialişti ai CJ la achiziţiile publice din aceste instituţii. Florin Ţurcanu susţine că nereguli au fost depistate atât la Nova Apaserv, cât şi la Spitalul Judeţean ori Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, fiind achiziţionate produse cu sume mai mari de bani în raport cu preţurile de pe piaţă.

Sunt achiziţii supraevaluate peste tot. Noi am luat preţul de pe internet şi am făcut o apreciere. Am făcut un material şi l-am dat unei comisii. Dacă această comisie va considera că cineva a încălcat legislaţia, poate să răspundă şi penal. Se recuperează banii. Toţi s-au distrat pe bani publici. Le-am spus să cumpere la preţul real, nu am nimic cu ei. Dar vreau preţul real. Dacă mă duc într-un depozit din Botoşani şi iau un pix cu un leu, nu poţi să îl cumperi tu cu 3 lei. Peste tot s-au încărcat preţurile„, a precizat preşedintele CJ.

Ţurcanu a spus că va oferi mai multe detalii vizavi de neregulile găsite în instituţiile din subordinea CJ după pronunţarea comisiei.

One thought on “Achiziţii publice supraevaluate la instituţiile din subordinea CJ. Turcanu: Toţi s-au distrat pe bani publici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *