Directorii pensionari ai instituţiilor de cultură din subordinea CJ nu vor mai fi menţinuţi în funcţii

Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, spune că directorii pensionari de la instituţiile de cultură din subordinea CJ nu vor mai fi menţinuţi pe funcţii. Ţurcanu consideră că este normal ca aceştia să plece de la cârma instituţiilor şi să lase locul altor persoane mai tinere.

Este normal să plece. De asta vine pensia. Se duce acasă să crească nepoţii. Ce fac cu cei tineri. Am teancuri de CV-uri. Măcar să le dau posibilitatea să se înscrie la un concurs„, a precizat Ţurcanu.

Ion Ilie, directorul Centrului de Creaţie Populară, dar şi Ioan Cobâlă, directorul Orchestrei „Rapsozii Botoşanilor” sunt persoanele vizate a fi înlocuite, urmare a ieşirii acestora la pensie. Pentru ocuparea funcţiei de director la Centrul de Creaţie este susţinută Cătălina Lupaşcu, inspector general adjunct al IŞJ, iar pentru scaunul de director la „Rapsozii Botoşanilor” numele vehiculat este Marcel Dupu, actualul director de la Palatul Copiilor Botoşani.

One thought on “Directorii pensionari ai instituţiilor de cultură din subordinea CJ nu vor mai fi menţinuţi în funcţii

  1. Domnule Turcanu,
    Intr-un fel ai dreptate, cu conditia ca persoanele care vor reusi la concursul de proiecte sa fie cel putin la nivelul celor care pleaca. Daca cele doua persoane vizate – pe care presa ni le prezinta – vor ocupa acestei posturi prin vointa lui Turcanu, nu printr-un concurs corect – pot sa spun de pe acum ca nici una nu se ridica la valoarea celor care pleaca si nu vor fi nici in viitor. De ce? Pentru ca ceea ce face Cobala este greu de reeditat de catre altcineva, daca nu chiar imposibil si ,ca atare, orchestra va avea un recul catastrofal, iar Catalina nu se pricepe la asa ceva, nu are studii in domeniu si, mai mult ca sigur, se va intimpla acelasi fenomen ca la orchestra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *