Răsturnare de situaţie în licitaţia pentru Cornişa. Spaniolii au fost scoşi din cursă. Vezi cine este constructorul!

proiect parc de distractii cornisa
proiect parc de distractii Cornisa

Răsturnare de situaţie în cazul desemnării constructorului pentru Parcul Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa din municipiul Botoşani. Surse din administraţia locală au declarat, în exclusivitate pentru BotosaniNews, că firma spaniolă Grupo Empresarial Magenta, cea care a fost declarată câştigătoare în primă fază, a fost descalificată, lucrarea urmând a fi încredinţată firmei botoşănene Electroalfa Internaţional, patronată de omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru.

După ce Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a admis contestaţia depusă de firma lui Ciubotaru, comisia de evaluare a ofertelor, constituită la nivelul Primăriei, a reanalizat dosarele şi i-a descalificat pe spanioli.

Grupo Empresarial Magenta s-a angajat că va realiza lucrările cu 46,9 milioane lei, obţinând 100 de puncte, iar Electroalfa International, cu 52,1 milioane lei, a obţinut doar 91,66 puncte.

Electroalfa International a atacat la CNSC oferta spaniolilor, acuzând preţul extrem de scăzut al acestora pentru munca vie. Spaniolii au fundamentat oferta pe un preţ de 4 lei-oră pentru muncitori, însă calculele celor de la Electroalfa au arătat că, având acest preţ, firma spaniolă nu ar fi asigurat muncitorilor nici salariul minim pe economie, de 700 de lei.

De asemenea, spaniolii au fost acuzaţi că nu au făcut dovada experienţei similare în amenajarea spaţiilor verzi, condiţie obligatorie pentru desemnarea câştigătorului.

Noul raport de evaluare a comisiei a fost înaintat pentru avizare Direcţiei Generale a Finanţelor Publice. Dacă va fi avizat pozitiv, practic mai este un pas până la desmenarea câştigătorului. Imediat, primarul Ovidiu Portariuc trebuie să semneze raportul şi să facă o comunicare către firmele implicate.

5 thoughts on “Răsturnare de situaţie în licitaţia pentru Cornişa. Spaniolii au fost scoşi din cursă. Vezi cine este constructorul!

  1. ” De asemenea, spaniolii au fost acuzaţi că nu au făcut dovada experienţei similare în amenajarea spaţiilor verzi, condiţie obligatorie pentru desemnarea câştigătorului. ” Asa deci , Electroalfa are experienta in amenajarea spatiilor verzi ?

  2. S-a facut dreptate ! Fiat Justitia !!! Daca mai era Flutur si Alexa nu avea nici o sansa ! Asa e de bine !!!!
    Pentru cei ce nu stiu : vizitati Alfa Land si vedeti ce frumusete de spatii verzi !!!!!

  3. Sa ramana banii in Botosani,Electroalfa sa faca o treaba cat mai buna si sa incerce sa lucreze cu cat mai mult cu firme din Botosani. In rest, mult succes!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *