Deputatul Tamara Ciofu: „Orice discuție despre capitalele regionale este fără obiect”

Tamara Ciofu- deputat de BotosaniDeputatul USL de Botoșani, Tamara Ciofu, a declarat miercuri că viitoarele regiuni nu vor avea un singur centru regional și că discuțiile privind judeţul care va deține capitala regională sunt lipsite de obiect.

În dezbaterile din cadrul USL nu se discută despre o „capitală” a regiunii. Cel mai probabil fiecare reședință de județ din cadrul unei regiuni va prelua o componentă administrativă distinctă. Astfel, vom avea o capitală financiară a regiunii, o altă capitală culturală și așa mai departe. Discuțiile despre o capitală regională sunt lipsite de obiect în momentul de față„, a declarat doamna deputat Tamara Ciofu.

Parlamentarul PSD a mai subliniat că scopul regionalizării este de a reduce decalajele dintre regiuni, dar și între județele din interiorul regiunii.

Județul Botoșani va fi avantajat în urma Regionalizării, pentru că strategia are în vedere recuperarea decalajului pe care Regiunea de Nord-Est o are față de celelalte regiuni din România și din Europa. În prezent, Regiunea de Nord-Est este cea mai săracă din Europa, ceea ce înseamnă că, după aprobarea regiunilor ca entități administrative, această zonă va beneficia de cele mai multe fonduri de dezvoltare, a mai spus deputatul botoşănean.

Proiectul de regionalizare prezentat de Antena 3, conform căruia capitala Regiunii de Nord-Est ar urma să fie la Piatra Neamț reprezintă de fapt o inițiativă personală a domnului Sorin Frunză verde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, care nu a fost discutată și nu este susținută de către USL. De altfel, regionalizarea se va face în baza unei largi dezbateri cu societatea civilă, cu asociațiile aleșilor locali și cu partenerii externi din Uniunea Europeană”, a adăugat Tamara Ciofu.

Miercuri, la grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaților, Tamara Ciofu a participat la o întâlnire cu deputații social democrați din județele care formează Regiunea de Nord-Est din România, unde s-au propus, printre altele,  întâlniri tehnice cu miniștrii de resort în vederea susținerii implementării proiectelor interjudețene.  

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *