Producătorii autohtoni, separaţi în piaţă de samsari

piataProducătorii autohtoni au fost separaţi de samsari în Piaţa Mare. Viceprimarul Cosmin Andrei a declarat că cei care revând produsele au tarabe într-o anumită zonă a pieţii, iar producătorii în altă parte. El a mai spus că vor fi încurajaţi să-şi vând produsele în Piaţa centrală producătorii din zona metropolitană. Măsura a fost luată pentru a gestiona fenomenul samsarilor.

Avem agenţi economici care vând produse, care vând legume şi fructe, într-o zonă foarte clar delimitată, şi avem producători. Cetăţeanul va şti: dacă cumpăr din această zonă cumpăr de la o societate comercială, iar în cealaltă zonă am producătorii. Ulterior, vom încuraja producătorii din zona metropolitană pentru a evidenţa produselor locale„, a precizat Cosmin Andrei.

2 thoughts on “Producătorii autohtoni, separaţi în piaţă de samsari

  1. Foarte buna este masura de separare a producatorilor fata cde samsari.
    Problema nu este rezolvata pe deplin daca nu se si afiseaza sectorul producatorilor printr-un bener.
    Eu, sigur, voi cumpara doar de la producatorii particulari, cu conditia ca acestia sa prezinte marfuri in stare proaspata, recoltate dimineata si aduse la piata in aceeasi zi. Asa se procedeaza in majoritatea statelor din UE, inclusiv in Ungaria, tara vecina.

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Acesti Samsari stau in piata si produc o mare evaziune fiscala, prin vanzarea tuturor legumelpor si fructelor care patrund in tara prin contrabanda.La aceasta evaziune fiind partase toate autaritatile: garada fibnanciara ,vama,politia de frontiera, prot. cons. ; si nu in ultimul rand primaria politia locala toti rod la acest os mare. Acesti vanzatori care de fapt nu prea castiga mai nimic din cauza ca cotizeaza cu bani la toate aceste organe cu spagi, au tarife si taxe exagerate la piata , mentin preturi mari , elimina producatorul direct prentru a nu-l concura . Punetii d-lor la munca, adica sa produca legumele si fructele si-apoi sa le vanda el c-o sa castige mai mult. Primaria sa faciliteze pe producatori nu pe samsari ca sa le ia spaga cat mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *