Botoşănenii ar putea fi chestionaţi de municipalitate cu privire la gestionarea câinilor comunitari

padoc cainiReprezentanţii municipalităţii iau în calcul realizarea unui sondaj în rândul botoşănenilor cu privire la gestionarea câinilor comunitari. Viceprimarul Cosmin Andrei susţine că sondajul ar urma să fie realizat cu bani din bugetul municipalităţii, pe un eşantion de până în 1000 de persoane.

Vrem să aflăm de la cetăţeni cum văd rezolvarea acestor probleme. Nu ştiu părerea cetăţenilor. Ştiu părerea iubitorilor de animale, ştiu părerea celor care au fost agresaţi de animale şi care trimit hârtii la Primărie, dar vreau să văd şi părerea cetăţenilor. Vom pune în balanţă şi costurile acestui sondaj. La nişte discuţii preliminare, mi-au spus că pentru 750 persoane ar fi o eroare de 3,5 %. Dacă iniţiativa nu va fi bine primită, nu o mai facem„, a precizat viceprimarul Andrei.

Anul acesta va fi scoasă la licitaţie activitatea de capturare a câinilor comunitari. Viceprimarul a declarat, de asemenea, că anul acesta vor fi alocaţi 1,2 miliarde lei vechi pentru sterilizarea a 2000 de câini comunitari.

Vom avea cabinetul medical gata în trei luni. Medicul nostru veterinar va steriliza minim cinci câini pe zi. Vom steriliza doar câinii comunitari. Pentru câinii cu stăpân vom adopta o altă hotărâre, pentru a vedea cum gestionăm şi aceşti câini„, a mai spus Cosmin Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *