Cadre didactice pe punctul de a-şi pierde catedra din cauza restrângerilor de activitate

Liviu Axinte
Liviu Axinte

Restrângerile de activitate nu vor ocoli şcolile din judeţ nici în acest an. Potrivit reprezentanţilor Ligii Sindicatelor din Învăţământ, mai multe cadre didactice din mai multe şcoli din judeţ îşi vor pierde catedra şi asta ca urmare a scăderii populaţiei şcolare. Cei mai afectaţi vor fi profesorii de fizică, chimie, biologie, istorie şi geografie.

Sunt situaţii concrete. Sunt probleme şi vom avea din nou implicate cadre în restrângeri, chiar şi din liceele care au fost şi în anii trecuţi. În etapa următoare, Inspectoratul Şcolar şi Comisia Judeţeană de mobilitate este implicată în corectarea şi avizarea planului de încadrare. Eu sper să se găsească soluţii pentru două cazuri care ne-au fost aduse la cunoştinţă. În situaţia contrară, ne vom adresa şi justiţiei„, a precizat Liviu Axinte, liderul LSI Botoşani.

Potrivit acestuia, sunt cadre didactice, în speţă ingineri, care au intrat în restrângeri de activitate în urmă cu doi-trei ani, dar care nu şi-au găsit catedră nici la această dată şi profesează ca şi necalificaţi în învăţământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *