Bolnavi îngrijiţi de asistenţi repetenţi. Managerul Spitalului Judeţean: Nu sunt pregătiţi!

cadre medicaleAsistenţii medicali veniţi de pe băncile şcolii „repetenţi” la practică. Conducerea Spitalului Judeţean acuză că asistenţii care au fost angajaţi în ultima perioadă în spital nu sunt bine pregătiţi, iar cei care au de suferit sunt bolnavii. Gheorghe Damian, managerul Spitalului Judeţean, a declarat că tot mai mulţi medici se plâng  că mulţi dintre  asistenţii medicali nu ştiu să verifice o tensiune la un pacient sau să facă o injecţie.  Conducerea spitalului ia în calcul ca posturile vacante din cadrul unităţii  să fie scoase la concurs pe perioadă determinată, pentru început, pentru ca astfel să se poată face o selecţie a cadrelor.

Nu sunt pregătiţi. Ce să faci, să-i redistribuim în altă parte. Mă gândesc să încercăm să facem o selecţie pe posturi pe perioadă determinată,  ca să-i pregătim. Odată ce l-ai angajat pe perioadă nedeterminată, nu poţi să-l mai dai afară, iar instanţa îi dă câştig de cauză. Se plâng medicii de ei. A fost un bolnav şi a fost înţepat de nu ştiu câte ori că nu ştia unde este vena”, a precizat Damian.

Cadrele medicale cu vechime în spital susţin că şcolile postliceale şi colegiile cu profil medical nu sunt decât „fabrici” de diplome pentru asistenţi.

„Sunt unii asistenţi veniţi acum de pe băncile şcolii care pur şi simplu nu au nicio legatură cu această meserie. De fiecare dată trebuie să stai lângă ei de teamă să nu facă ceva greşit, deşi se presupune că au un nivel de pregătire mai bun ca al celor mai vechi, pentru că acum sunt absolvenţi de colegiu, nu postliceală„, a spus un asistent din cadrul Spitalului Judeţean

8 thoughts on “Bolnavi îngrijiţi de asistenţi repetenţi. Managerul Spitalului Judeţean: Nu sunt pregătiţi!

  1. Este trist dar adevărat!asistenţi,şi mai grav ,medici absolvenţi de private,(care n-au dat examene ci şi-au cumpărat diplomele datorită ambiţiei cretinoide a părinţilor frustaţi ce nu au fost în stare,datorită incapabilităţii, şi trierii obiective prin examene serioase de admitere să urmeze cursurile unei facultăţi pe vremea lui Ceauşescu,dar care fac acum o marotă în a-şi vedea loazele medici în sat),ajung astăzi să fie cei ce ne tratează! Decembrie 89′ nu a produs nimic alceva decât INVERSAREA SCĂRII VALORILOR!

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Art. 31
    (1)Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
    (2)Verificarea aptitudinilor profesionale la incadrarea persoanelor cu handicap se realizeaza exclusiv prin modalitatea perioadei de proba de maximum 30 de zile calendaristice.
    (3)Pe durata sau la sfarşitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
    PENTRU CA MEDICII SA NU MAI FIE NEMULTUMITI NU-I IMPUNETI PERSOANA CASTIGATOARE A CONCURSULUI CI LASATI-I SA PARTICIPE EFECTIV LA CONCURS ( MA REFER LA SEFII DE SECTIE SI ASISTENTII SEFI CARE DESI SUNT IN COMISIE LI SE IMPUNE CINE SA CASTIGE CONCURSUL )IN CAZUL IN CARE SALARIATUL NU CORESPUNDE PROFESIONAL APLICATI PREVEDERILE CODULUI MUNCII CHIAR DACA ESTE ANGAJAT PE DURATA NEDETERMINATA ( ACEASTE PREVEDERI SE POT APLICA IN MOMENTUL IN CARE NU SE IAU BANI LA CONCURS )

  3. Cum au ajuns in spital astfel de asistenti?Degeaba se lamenteaza unul si altul ca sunt paraleli cu profesia pe care si-au ales-o vina e a celor care i-au trecut la examenul de absolvire si apoi a comisiei de examinare de la intrarea in spital. Daca examinarea ar fi exigenta cu siguranta cei ce vor sa lucreze in spital ar incerca sa-si pregatesca partea de teorie mai bine si ar gasi si solutii sa faca practica asa cum trebuie.In ultimul timp a devenit o moda sa apara pe banda asa zisi specialisti dar nu se intampla numai in sanatate, e dureros dar adevarat………..

  4. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Art. 31 (1)Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.\r\n(2)Verificarea aptitudinilor profesionale la incadrarea persoanelor cu handicap se realizeaza exclusiv prin modalitatea perioadei de proba de maximum 30 de zile calendaristice.
    (3)Pe durata sau la sfarşitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
    PENTRU CA MEDICII SA NU MAI FIE NEMULTUMITI NU LE IMPUNETI PERSOANA CASTIGATOARE A CONCURSULUI CI LASATI-I SA PARTICIPE EFECTIV LA CONCURS ( MA REFER LA SEFII DE SECTIE SI ASISTENTII SEFI CARE DESI SUNT IN COMISIE LI SE IMPUNE CINE SA CASTIGE CONCURSUL )
    IN CAZUL IN CARE SALARIATUL NU CORESPUNDE PROFESIONAL APLICATI PREVEDERILE CODULUI MUNCII CHIAR DACA ESTE ANGAJAT PE DURATA NEDETERMINATA ( ACEASTE PREVEDERI SE POT APLICA IN MOMENTUL IN CARE NU SE IAU BANI LA CONCURS )

  5. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    DE EXEMPLU CIOTORCA CRISTINA CE CAUTA IN SPITAL…ASISTENTA?EA NICI MACAR PENTRU MENAJ NU ESTE BUNA…

  6. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Daca pe mine m-a scolarizat statul roman gratuit, a trebuit sa aleg o clinica din afara, care sa ma aprecieze pentru competenta si valoare, ca in orasul meu intrau cei cu bani, iar cum eu nu am avut posibilitati, pregatirea si profesionalismul au fost suficiente sa ma angajeze si sa ma bucur de adevarata apreciere motivata financiar.Citesc cu nostalgie articolul si constat ca si dupa 15 ani situatia nu s-a schimbat absolut deloc, dimpotriva sunt chiat de temut astfel de noi colegi care intra in sistemul sanitar romanesc,o perioada de proba de 6 luni determinata este si infara, cand ai timpul necesar sa demostrezi daca meriti postul indeterminat daca nu arrivederci!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *