Botoşănenii diagnosticaţi cu cancer pot beneficia gratuit de consiliere psihologică, asistență socială și juridică. Află detalii!

Oncosuport IasiÎn ultimii ani, incidența cancerului a cunoscut o creștere impresionantă, fiind, după bolile cardiovasculare și accidente, pe locul 3 între cauzele mortalității. Cu toate acestea, experiența și cunoștințele acumulate în ultimele două decenii au început să demoleze mitul neputinței în lupta contra cancerului, conturându-se activități care să-i ajute pe cei loviți de această maladie. Printre acestea, un rol important revine consilierii psihologice și încercărilor de reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer, ca factori esențiali care vin în completarea tratamentului medical. O dovadă a faptului că și la noi începe să fie conștientizată importanța acestor activități este numărul mare al celor care au apelat în ultimele luni la serviciile oferite de Centrul Regional Nord-Est Oncosuport Iași. În acest moment, în evidențele Centrului Oncosuport Iași se află 360 de persoane, dintre care 166 persoane diagnosticate cu cancer și 194 de aparținători ai acestora.

Prin obiectivele pe care și le-a propus și prin activitățile de suport psiho-social, de terapie integrativă, de recuperare, de creștere a stimei de sine și de susținere și îndrumare profesională a persoanelor diagnosticate cu cancer, rețeaua multiregională în cadrul căreia funcționează Centrul Regional Oncosuport Iași este parte activă în cadrul sistemului de instituții care luptă împotriva cancerului și pentru sprijinirea persoanelor diagnosticate cu cancer.

Centrul Regional de consiliere și reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer din regiunea Nord Est – Oncosuport Iași a fost înființat prin proiectul „Reţea multiregională pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007 -2013, „Investește în oameni!”. Proiectul este implementat de Patronatul Medicinei Integrative,  în parteneriat cu Associazione Oncologica Senigalliese Valli Misa e Nevola – Italia și Asociaţia de Terapii Integrative “Sfântul Nectarie” – România.

Centrul Regional Nord-Est – Oncosuport Iași, cu sediul în Bulevardul ”Tudor Vladimirescu”, nr. 42-44, etajul 2, oferă gratuit consiliere psihologică, asistență socială și juridică persoanelor din zona de NE a țării, diagnosticate cu cancer de sân, cancer de col uterin și cancer testicular precum și aparținătorilor acestora.

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *