Pedepsiţi din faşă. Cinci bebeluşi au fost părăsiţi de mame după naştere

bebelus maternitatea BotosaniCinci copii au fost părăsiţi de mame, în luna ianuarie, imediat după naştere. Femeile au declarat specialiştilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului că nu au cu ce să îşi crească pruncii, de aceea preferă să-i lase în grija statului, Cecilia Spătar, şef serviciu în cadrul DGASPC, a declarat că mamele care şi-au abandonat copiii nu sunt la prima sarcină şi nici minore. Sunt mame care mai au acasă alţi copii. Cei cinci bebeluşi abandonaţi vor fi daţi în grija asistenţilor maternali profesionişti.

Sunt cazuri pe care ni le sesizează Maternitatea şi Spitalul de Copii. De la începutul anului şi până acum sunt cinci cazuri pentru care trebuie să luăm măsură de protecţie. Mamele nu mai vor să-şi ia copiii acasă sau au o situaţie mai deosebită şi nu poate să meargă cu copilul în mediul familial, şi atunci intervenim noi. Unele mame păstrează legătura, altele nu„, a precizat Cecilia Spătar.

One thought on “Pedepsiţi din faşă. Cinci bebeluşi au fost părăsiţi de mame după naştere

  1. De obicei, noi barbatii , cand facem referiri la mame , trebuie s-o facem cu duiosia si candoarea rezultate din faptul ca stim ca suntem fiii femeei ! Deci suntem prudenti in a face judecati de valoare , pentruca nu putem uita, cum mama ne oferea intotdeauna ,tot ce avea mai bun pentu a fi hraniti bine , chiar cu riscul ca ea, sa ramana flamanda. Cu atat mai greu de inteles ,atitudini de genul celora prezentate si, si mai greu de justificat. A-ti lasa copilul nascut , pe aiurea pentru motivul ca nu ai conditii sa-l cresti , este peste orice inchipuire! Acum cand poate fi facuta orice planificare in materie si doar o enorma doza de nesimtire , te poate duce intr-o situatie limita. In existenta mea, n-am vazut pui de catelusa s-au de pisica, parasiti. De aceea cand aud ca un copil este parasit de mama ce l-a nascut,n- am niciodata tentatia s-o etichetez ca fiind ,,o catea’ ‘ ! N-o fac dintr-un simplu motiv; Este o mare jignire la adresa blandului si bunului animal ! Si atunci ma exprim mai simplu; NESIMTIT-O !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *