Gheorghe Sorescu, vicepresedintele CJ: Avem in vedere crearea unui fond tampon care sa ne permita finalizarea proiectelor europene

Gheorghe Sorescu
Gheorghe Sorescu, vicepresedinte CJ

Bugetul alocat anul acesta Consiliului Judetean va asigura partea de functionare, insa o problema va fi la ceea ce inseamna corectii financiare , a declarat, vineri, vicepresedintele CJ, Gheorghe Sorescu. Acesta a precizat ca CJ are in vedere crearea unui fond tampon care sa permita institutiei finalizarea proiectelor europene.

Lucram la proiectul de buget pe niste date transmise, care nu sunt definitive. Bugetul este comparabil cu cel din 2012, un pic mai mare. Am solicitat propunerile de buget de la institutiile subordinate. Daca ar fi sa finantam toate solicitarile, am inregistra un deficit de 600 miliarde lei”, a spus Sorescu.

Vicepresedintele CJ a precizat ca o problema o va ridica anul acesta corectiile financiare pe proiectele europene, corectii de peste 9 milioane lei.

Va fi o problema in situatia in care s-ar pierde un proces si suma ar deveni ca si obligatie de plata. Riscul de a nu avea o astfel de suma pune in pericol intreg proiectul. De aceea, avem in vedere crearea unui fond tampon care sa ne permita finalizarea proiectelor europene”, a adaugat Sorescu.

One thought on “Gheorghe Sorescu, vicepresedintele CJ: Avem in vedere crearea unui fond tampon care sa ne permita finalizarea proiectelor europene

  1. Domnule Sorescu , in primul rind bugetul judetean se fundamenteaza, nu se construieste pe baza datelor transmise. Sigur ca datele primite de la unitatile subordonate reprezinta o sursa de informare, insa ma mir ca un fost director de la finante face asemenea afirmatii prin presa.In al doilea rand, ar trebui sa ne spuna daca legislatia permite constituirea ,, unui fond tampon”. Sau poate se referea la o rezerva bugetara si n-a stiut dumnealui cum sa-i spuna?
    Ar fi de dorit ca informatiile transmise de presedintele si vicepresedintii CJ sa fie mult mai exacte si mai concrete, pentru ca sa stim si noi. Sau nu avem acest drept?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *