Elevii de la Şcoala 11 colaborează cu mai mulţi elevi macedonieni pentru realizarea unui ziar electronic

Şcoala nr 11 din Botoşani va finaliza în luna martie un proiect în cadrul căruia va lansa un ziar electronic cu informaţii despre proiect, dar şi din activitatea şcolilor implicate.

Este vorba despre proiectul „Media Change Makers”  finanţat de Academia Şcolilor Central Europene care se derulează în parteneriat cu o şcoală din Macedonia. Proiectul are o valoare de 3000 de euro şi a început în luna septembrie a acestui an. În cadrul acestui proiect au fost implicaţi peste 200 de elevi, însă cam 15 dintre ei au fost participanţi direcţi şi activi la activităţile proiectului.

Proiectul a debutat cu conferinţa de deschidere, a continuat cu două reuniuni de proiect în ţările partenere, iar în luna martie va avea loc conferinţa de închidere. Activităţile vor fi finalizate cu lansarea unui ziar electronic, în crearea şi administrarea căruia vor fi implicaţi elevii români şi macedonieni. Implicarea elevilor în acest proiect s-a dovedit a fi foarte activă după cum ne-a declarat profesorul coordonator al proiectului, Cristina Aioniţoaei (foto). „Elevii sunt  dornici să facă şi altceva decât orele de curs şi în momentul când îi scoţi din şcoală, dându-le să facă şi altceva în afară de lecţii, sunt foarte receptivi”.

Ziarul va cuprinde articole despre cele două şcoli implicate, despre activităţile şi partenerii proiectului, dar şi impresii ale elevilor privind participarea la aceste activităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *