Deputatul Gireadă a „uitat” să declare firma care câştigă bani publici

verginel gireada cu tractorDeputatul liberal Verginel Gireadă este pasibil de un nou dosar penal, pentru fals în declaraţii. El a „uitat” să treacă în declaraţia de interese firma care i-a adus în ultimii ani o mulţime de bani şi care continuă să beneficieze de finanţare de la bugetul local.

Familia lui Verginel Gireadă deţine acţiunile şi administrarea societăţii Felix Transcom. Firma este, din ianuarie 2012, pe numele Andreei Cristina Gireadă, fiica deputatului Verginel Gireadă. Ea a preluat administrarea firmei în urmă cu un an, imediat ce a împlinit 18 ani. Cu toate acestea, afacerea este condusă din umbră de deputat, în condiţiile în care fiica sa este plecată la Bucureşti, unde este studentă.

Verginel Gireada in ParlamentFelix Transcom a închiriat, prin contract, patru utilaje de deszăpezire (două tractoare cu lamă, un tractor cu remorcă şi un răspânditor de materiale antiderapante) societăţii comerciale Pavra SRL, cea care a câştigat licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor din comuna Mihai Eminescu, al cărei primar este nimeni alta decât soţia deputatului Verginel Gireadă şi mama administratorului firmei.

Practic, deszăpezirea din Mihai Eminescu este făcută de utilajele lui Verginel Gireadă, fără ca acest lucru să fie menţionat în vreo declaraţie de interese depusă de deputat.

declaratia de interese a deputatului Verginel Gireada este necompletata la punctul 5
declaratia de interese a deputatului Verginel Gireada este necompletata la punctul 5

Patronul de la Pavra SRL, Petru Filip, recunoaşte existenţa contractului cu Felix Transcom, însă, cu toate acestea, afacerea dintre el şi Verginel Gireadă nu apare în declaraţia de interese a deputatului, care a fost înregistrată pe 18 decembrie 2012 la Camera Deputaţilor.

Vezi aici declaratia de interese a lui Verginel Gireada

Omisiunea încalcă Ghidul Agenţiei Naţionale de Integritate privind completarea declaraţiei de interese, care prevede trecerea la punctul 5 a informatiilor privind contractele, inclusiv cele de asistenta juridia, consultanta si civile, obtinute sau aflate in derulare in timpul exercitarii functiilor, mandatelor sau demnitatilor publice finantate de la bugetul de stat, local si din fonduri externe ori încheiate cu societati comerciale cu capital de stat sau unde statul este acţionar majoritar/minoritar, incheiate în mod direct de către declarant, sotul sau sotia acestuia, de catre rudele de gradul I ale declarantului.

Paradoxal, parlamentarul botoşănean neagă că ar avea vreo legătură cu Felix Transcom şi cu Pavra, deşi recunoaşte că este prieten cu patronul de la societăţii care a câştigat deszăpezirea în comuna sa şi care a închiriat utilaje de la el.

Ce treabă am eu cu Felix Transcom. Nu am nicio legătură. Nu-s acţionar. Nu-i a mea. Nu am nicio treabă! Ce treabă am eu cu Pavra? Ah! Mi-e prieten, joc fotbal, dar n-am nicio treabă„, a spus Gireadă.

Felix Transcom Botosani- bilant 2011
Felix Transcom Botosani- bilant 2011

Felix Transcom este o societate „miraculoasă”. Fără niciun angajat, firma lui Gireadă a obţinut în 2011, potrivit Ministrului Finanţelor Publice, un profit de 449.724 lei, în condiţiile în care cifra de afaceri a acesteia a fost de doar 852.632 lei. Asta înseamnă că rata de profit a firmei lui Gireadă a depăşit 50%.

13 thoughts on “Deputatul Gireadă a „uitat” să declare firma care câştigă bani publici

  1. Pai Verginel aste actionar si la Pavra de asta se leaga totul asa de bine ca doar nu crezi ca trece ceva fara ca Verginel sa nu isi ia dreptul ca doar e deputat si mai pune presiuni si pe alte institutii cand vin in control la el

  2. io-te asa nici usturoi n-o mancat, nici gura nu ii miroase! dom, verginel, laso jos ca macane…, ai avut ambitia sa te cocoti cam sus! cat ai cotizat?!

  3. Este regretabil, ca omul asta nu-si da seama cat de ,,urat” este! Urat nu prin infatisare ci prin fapte. Cu atat mai regretabil este si gestul de atragere a ficei sale , in mizeria sarlataniilor. Adevarat lucru, plaiurile Ipotestiului, au nascut oameni extraordinari! Unul a ramas in memoria romanilor ca fiind LUCEAFARUL POEZIEI , altul ca fiind luceafarul hotiei ! (slava Domnului, deocamdata doar la nivelul judetului). Pe buna dreptate se spune ca suma bunelor si a relelor este o constanta. Bine-ar fi daca cei ce vegheaza la respectarea legilor in tara aceasta (chiar si in cazul acestui pseudoparlamentar), sa-i traga frana lui Virginel, pentru a-l impiedica sa ajunga cu hotia , la performanta lui Eminescu , cu poezia! (desigur, primul in ses cu totul negativ).

  4. Cand se va face oare curat inre politicienii din tara noastra?
    Suntem satui de afacerele murdare ale domnului deputat Gireada…
    Inafara ca este pe aceeaisi mana cu Pavra Com srl ,in dezaperirea si salubrizarea comunei lui Eminescu ne mai si polueaza cu deseurile colectate
    si arse in incita curtii garajului lui Pavra Com srl din Catamaresti Deal……………

  5. Acesta a ajuns deputat ?! Va rog, ziaristi, veniti si vedeti dezastrul ecologic al firmei Pavra-filip din Catamarasti-deal ! Da, legatura de finantare reciproca Verginel-filip-Pavra, a dus la demisia sefei interimare de la Garda de mediu, d-na Ureche, cea care a dat liber amendei pt. depozitul de deseuri ! Si cum partidul aculta de toate „indicatiile”venite de la toti „activistii”, inclusiv de la unul ca…gireada….!!!!

  6. Pardon……d-ra Gireada, mai nou, pe langa faptul ca este studenta la Bucuresti, mai este si Consilier Parlamentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *