Mai multe clase de liceu în anul şcolar viitor

elevi la ore botosaniConsiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean a aprobat, miercuri, planul de şcolarizare pe anul şcolar 2013-2014, noutatea fiind aceea că numărul de clase IX-a va fi mai mare decât în acest an şcolar. Şi asta pentru că, susţin reprezentanţii IŞJ, şi numărul absolvenţilor de clasa VIII-a este mai mare în acest an. În schimb, scade numărul claselor primare în anul şcolar viitor. Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ, a declarat că pentru anul şcolar viitor s-au propus 177 de clase la învăţământul liceal de stat, cu 4956 elevi, faţă de 149 clase IX-a câte sunt anul acesta, cu 4188 elevi,

Vor fi mai multe clase, dar ne încadrăm în numărul de norme aprobat, având în vedere că numărul absolvenţilor de la clasa VIII-a este mai mare decât anul trecut. Avem solicitări şi la învăţământul particular şi există şi o clasă de post-liceal la Colegiul Economic, la învăţământ seral„, a precizat Mihaela Huncă.

Planul de şcolarizare a fost trimis spre aprobare la Ministerul Educaţiei Naţionale.

One thought on “Mai multe clase de liceu în anul şcolar viitor

  1. E firesc. La rezultatele uimitoare ale înv botoșănean nici nu se poate altfel. Dar liceu pt prof nu se înființează? Pt că nu știu lb română!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *