Părinţii vor fi consultaţi cu privire la clasa pregătitoare. Află detalii!

Mihaela Hunca
Mihaela Hunca

Părinţii care îşi vor trimite copiii anul viitor la clasa pregătitoare vor fi consultaţi în vederea identificării opţiunilor acestora cu privire la locaţia unde s-ar organiza această clasă. Consultarea se va face până pe 31 martie, potrivit unui acord semnat de reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale, a federaţiilor sindicale şi  Federaţiei naţionale a asociaţiilor de părinţi.

Părţile semnatare ale acestui acord au mai convenit menţinerea clasei pregătitoare ca parte a învăţământului primar obligatoriu, începând cu vârsta de şase ani şi organizarea acesteia într-un mod mult mai flexibil, astfel încât, din punct de vedere al locului de desfăşurare a activităţii, clasa pregătitoare să se poată afla fie la şcoală, fie la grădiniţă, dar cu acelaşi curriculum şi cadre didactice calificate pentru învăţământul primar.

În această perioadă, până la 31 martie, consultăm părinţii prin grădiniţe pentru a vedea dacă clasa pregătitoare va funcţiona în şcoli sau grădiniţe. Există cazuri în care această clasă pregătitoare are condiţii foarte bune să funcţioneze la unităţi de învăţământ gimnazial, dar avem şi cazuri, mai ales în mediul rural, în care aceste clase pregătitoare pot funcţiona la grădiniţe. Pentru a vedea exact toate problemele cu care ne confruntăm, la nivelul judeţului se realizează o inspecţie, săptămâna aceasta şi săptămâna viitoare, astfel încât toate clasele pregătitoare vor fi vizitate„, a precizat Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ.

Înscrierea oficială la clasa pregătitoare va începe în luna aprilie. Se va permite anul acesta înscrierea în clasa I şi a copiilor care nu au parcurs clasa pregătitoare, deşi aveau vârsta prevăzută de lege pentru aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *