Simulări ale examenelor naţionale la nivel de judeţ. Vezi când au fost programate!

examen eleviElevii de clasele VIII-a şi XII-a vor simula, în lunile februarie şi martie, examenele naţionale, respectiv evaluarea naţională şi bacalaureatul. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, elevii de clasa XII-a vor simula examenul de matematică şi istorie pe 7 februarie, între orele 8 şi 14. Simularea la limba şi literatura română are loc pe 7 martie, între orele 8 şi 14,00, iar cea de la geografie, chimie, informatică, biologie, fizică şi discipline socio-umane are loc pe 14 martie, între orele 8 şi 14.

În ceea ce priveşte evaluarea naţională, simularea examenului la limba şi literatura română are loc pe 20 februarie, între orele 8 şi 14, iar simularea examenului de matematică este programat pe 20 martie, în acelaşi interval orar.

Simulările vor avea loc în toate unităţile de învăţământ gimnazial şi liceal din judeţ.

Scopul organizării acestor simulări este acela de diagnoză- rezultate martor pe care să se bazeze organizarea şi desfăşurarea activităţilor de pregătire a examenelor naţionale, pe parcursul semestrului al doilea. În primul rând este şi o evaluare a stadiului în care se află pregătirea elevilor, iar în al doilea rând pentru a se obişnui cu procedura examenelor naţionale. Simularea se va face în condiţiile unui examen naţional„, a precizat Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *