Ziua Mondială a Zonelor Umede, marcată şi la Botoşani

La data de 2 februarie 2013 se aniversează  Ziua Mondială a Zonelor Umede,  eveniment care marchează semnarea la Ramsar (Iran) în anul 1971, a Convenţiei asupra zonelor umede.

O.N.U. a declarat anul 2013 ca fiind “Anul internaţional al cooperării în domeniul apei”, iar în acest context deviza pentru acest an a zilei de 2 februarie este “Zonele umede şi managementul apei”.

Acest slogan atrage atenţia asupra   faptului că managementul judicios al apelor este un  factor determinant în menţinerea zonelor umede, a biodiversităţii acestora.

In judeţul Botoşani există patru  zone umede care au fost declarate arii naturale protejate de interes comunitar, incluse în Reţeaua Ecologică Europeană NATURA 2000: Lacul Stânca Costeşti, Iazurile de pe Valea Ibănesei –Başeului- Podrigăi, Acumulările Rogojeşti Bucecea şi Turbăria Lozna. Aceste zone adăpostesc numeroase specii de păsări protejate în Uniunea Europeană sau habitate de interes comunitar.

 Acţiunile pe care le va derula Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani cu această ocazie sunt următoarele:

–         acţiune de monitorizare a speciilor de păsări în Aria de Protecţie Specială Avifaunistică “Lac Stânca Costeşti”, pe data de 31 ianuarie 2013;

–         masă rotundă organizată la sediul APM Botoşani pe data de 1 februarie 2013 – ora 10, la care vor participa ONG-urile  din judeţ, specialişti din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani, Consiliului Judeţean Botoşani, Nodului Hidrotehnic Stânca Costeşti;

–         acţiune de informare/conştientizare la Şcoala gimnaziala nr. 10 Botoşani, pe data de 4 februarie 2013.

Mai multe informaţii despre acest eveniment cât şi date suplimentare despre zonele umede din judeţul Botoşani, le puteţi accesa pe site-ul APM Botoşani la adresa:http://apmbt.anpm.ro” .

Sursa: comunicat APM Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *