Vezi ce spectacole au loc în week-end la Teatrul Mihai Eminescu!

teatrul eminescu iarnaTeatrul Mihai Eminescu Botoşani prezintă sâmbătă, 2 februarie, de la ora 18.00, spectacolul „Fara puetrea de a mai schimba ceva” si duminica, 3 februarie, de la aceeasi ora, „Arta cu seminte prajite”. Pretul unui bilet este 15 lei pentru adulti si 7 lei pentru elevi si studenti.

Fără puterea de a mai schimba ceva

De Jonas Gardell

Un spectacol de Vald Wolf

  • Dana Bucătaru
  • Lidia Uja
  • Mirela Nistor
  • Alexandra Vicol
  • Sorina Băleanu

Scenografia – Gelu Râșca, Coregrafia – Anca Pascu, Muzica – Ecaterina Cojocari

Punerea în scenă a textului “Fără puterea de a mai schimba” ceva de Jonas Gardell îşi propune să vorbească despre identitate, despre nevoia de iubire şi formele de dezvoltare a psihicului în absenţa ei.
Spectacolul dezvăluie tensiunile din relaţiile de familie, alteritatea, boala şi suferinţa, reprezentările onirice și halucinante ale lui Dumnezeu şi ale diavolului în subconştientul uman pentru a evidenția zbuciumul interior al personajelor.

Prinse în ecuații afective necunoscute pentru ele însele, personajele își transferă unele altora propriile temeri și angoase având sau nu puterea de a se elibera, reușind sau nu să trăiască ori să se îngroape într-un iad personal al unui trecut de nedepășit.

Vlad Volf despre “Fără puterea de a mai schimba ceva”

Am ales acest text în care toate rolurile aparțin unor femei cuvârste cuprinse între 15 și 45 de ani pentru că mă simt, cumva, mai aproape de pătrunderea psihologiei feminine.  Mi se pare a fi o zonă mult mai sensibilă, mult mai fragilă, o zonă cam uitată de cei care creează teatru…

Se află în dezbatere, dacă vreți, problemele unei familii. Apare relația mamă – copil, apoi relațiile dintre surori, dintre fetele care au crescut și s-au angajat definitive în sprijinirea mamei care se află pe moarte…Surorile se adună pentru a fi alături de mamă… sau mai puțin au revenit cu adevărat…

Din pricină că spectacolul este realist, cred că voi reuși să captez atenția publicului, indifferent de vârstă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *