Ger de crapă pietrele în şcoala de la Lişna! Elevii plâng de frig

La Şcoala cu clasele I-VIII, din localitatea Lişna, comuna Suharău, căldura se dă cu porţia, iar elevii stau mai mult în frig. Părinţii se plâng că sobele din clase sunt prea vechi şi nu mai dau căldură, în plus nici măcar conducerea şcolii nu pune lemne pe foc pentru a încălzi sălile de clasă.

 „Nu se face foc în şcoală decât un pic dimineaţa, dar sobele sunt vechi şi nu dau căldură, iar copiii noştri stau în frig. Fata mea ajunge acasă plângând şi îmi zice că a îngheţat de frig la şcoală. Am fost şi cu copiii, că am doi la şcoală, la medic că au răcit. Toţi părinţii sunt nemulţumiţi, dar se tem să vorbească ca să nu le facă rău copiilor lor”, a declarat un părinte, care are doi copii la şcoala din Lişna.

 Mai mult decât atât, părinţii spun că au vrut să aducă lemne de acasă ca să îşi poată încălzi copiii la şcoală, dar nu au fost lăsaţi de conducerea şcolii pe motiv că „sfidează şcoala”.

Şi un calorifer electric am vrut să duc, dar au zis că consumăm curent, lemne nu au vrut să ducem, dar nu mai putem îndura situaţia asta. Mi se rupe sufletul când ştiu în ce condiţii învaţă copiii”, a mai precizat părintele, care a preferat să îşi păstreze anonimatul.

 La şcoala din Lişna, comuna Suharău, învaţă 100 de copii.

7 thoughts on “Ger de crapă pietrele în şcoala de la Lişna! Elevii plâng de frig

  1. Aveti grija ce scrieti. Directorul face parte din echipa de conducere a doamnei Hunca deci este performant . In plus este girat de autoritatile locale alese democratic in proportie de 70% . Este deci numit politic si este perfect.

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    ACEI COPII NU INVATA. TOATA ZIUA FAC MISCARE. PROSTI SUNT PARINTII CARE MAI LASA COPIII LA SCOALA. PROFESORII DE CE ACCEPTA O ASTFEL DE SITUATIE. COMUNA SUHARAU NU ARE PRIMAR? OARE DIRECTORUL CE FACE? CUNOASTE INSPECTORATUL SITUATIA DE LA SUHARAU? aCASA FRATILOR CU VOI. SA RAMANA CEI CARE AU DRAGOSTE DE SCOALA SI DE ELEVI!

  3. Este adevarat ceea ce se intampla in Scoala din comuna Suharau, incompetenta conducerii este fara margini, verificati nivelul studiilor/perfectionarii dl. director ÎNVATATOR Rotariu Ioan (nu ca ar fi o rusine sa fii invatator, e o meserie nobila) dar nu are autoritatea manageriala responsabila de a conduce. Cert este ca o data cu schimbarile „DEMOCRATICE” produse acesti oameni performanti ajung sa ne conduc. Cat mai trebuie sa induram comunismul…lasati scoala sa performeze!!!

  4. Doua vorbe pt domnu primar de la Suharau: Ne ai luat in ras domnule primar dupa ce noi parintii am vorbit despre frigul din Scoala Lisna. Noi nu am mintit si dumneata si directorul stii asta. De ce nu ati chemat si parintii azi cand a venit inspectorul sa vada cum e in scoala? Ati ales o zi pt inspectii cand afara era cald, deci si in scoala. Ieri ati pus omul de servici sa puna lemne pe foc dupa amiaza , din toate cosurile iesea fum ca la furnal si normal ca azi sobele erau fierbinti. Ne luai in ras si spuneai ca noi sintem suparati ca este fum in clase iar dumitale ne radeai in nas si ziceai ca acolo unde este fum este si foc. Adica vrei poate sa iti multumim ca copiii nostri stau in fum in scoala. Noi team ales primar si noi o sa te dam jos. Are sa fie o rascoala mare la Suharau ca nu ai facut nimica de cand esti primar. Este centrala in scoala Lisna si nu merge pentru ca nu ai dus treaba pana la capat, da bine ca stii sa il aduci pe Botgros sa le cante oamenilor vara pe o gramada de bani si iarna copiii nostri sa inghete de frig in scoala. Noi parintii nu sintem asa prosti cum ne crezi si acuma o sa facem reclamatie la minister si o sa chemam si televiziunile sa vada cum primaru si directoru isi bat joc de elevi si de parinti. Cel mai scump lucru pe pamantul asta pt mine sunt copiii si ma doare cind ei sufera, dar primaru nu are de unde sa stie cum e sa nu dormi noaptea si sa te zbuciumi pt ca copilul e bolnav. El nu are copiii si il doare undeva…

  5. La scoala Lisna copiii stau in frig si primavara si toamna sint luati acasa de niste profesori ca sa culeaga frunzele in ograda, sa mature sa scoata cartofii din pamint. La scoala elevii duc cataloagele profesorilor de la clasa la cancelarie singuri singurei fara sa fie profesori cu ei. unii elevi lucreaza cu catalogul scriu date din catalog pentru profesorul de matematica. Inspectoratul nu stie aceste lucruri si nu ne baga pe noi parintii in sama, dar noi mergem mai departe si daca aducem Antena3 o sa afle toata tara. pina la urma tot aflam noi cine trebuie sa faca ancheta.

  6. Fara sa va fie frica , uniti-va mai multi parinti si cereti audienta la prefect. Nu neglijati caci va nenorociti copii . Este interesant de vazut , daca atuci cand in clasele de cursuri, elevii ingheata de frig, cum este in cancelaria profesorilor? Tot frig? Dar la primarie? S-ar putea sa aveti o surpriza… In orice caz, rusine sa le fie si conducerii scolii si primarului , cu consilieri cu tot ! P.S. Am auzit, ca la nivelul Uniunii Europene ,se incearca implementarea unei legi ,pentru confortul scroafelor. Sigur va fi obligatorie si pentru Romania.

    1. Domnule multumim pentru indrumare. Pe unde ne-am mai interesat noi parintii am aflat ca primarul si cu directoru si prefectul is mina in mina, ca toti sint cu useleul si ca degeaba ne-am duce la prefect. Noi credem ca si in cancelarie este frig pentru ca profesorii vin infofoliti bine la scoala, da la primarie se poate sta in chiloti. La noi la Suharau s-a implementat legea de care vorbiti si la primarie este confort si pentru porci, nu numai pentru scroafe. Chiar daca o sa dureze tot stricam noi birlogul pina la urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *