Ministerul Educaţiei nu a decontat naveta celor aproape 7000 de elevi navetişti din judeţ. Vezi motivul!

elevi la ore botosaniMii de elevi din judeţul Botoşani sunt nevoiţi să plătească drumul spre şcoală şi asta pentru că Ministerul Educaţiei nu le-a decontat în acest an şcolar naveta. Abonamentele nu le-au fost decontate, pentru că nu există fonduri.

Ministerul Educaţiei are de achitat peste 2,8 milioane lei pentru naveta elevilor din judeţul Botoşani. Dragoş Cristea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat că există sume nedecontate de minister din lunile septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie, dar şi din luna curentă.

În noiembrie şi decembrie s-a decontat naveta în procent de 10-20 % din suma solicitată“, a menţionat Cristea.

Decontarea abonamentelor lunare se face integral pentru elevii care fac naveta în limita a 50 de kilometri. Pentru cei care parcurg distanțe mai mari, ministerul nu asigură decât contravaloarea a opt călătorii dus-întors pe semestru.

La nivelul judeţului Botoşani există în jur de 7000 de elevi navetişti.

One thought on “Ministerul Educaţiei nu a decontat naveta celor aproape 7000 de elevi navetişti din judeţ. Vezi motivul!

  1. Dar la profesori s-a achitat?Pe profesorii navetisti nu-i baga nimeni in seama…Astia de la tara, doresc profesori din sat…Eu propun sa se faca angajari doar din sat…Ca tot is destepti tare, ce mai au nevoie de profesorii din Botosani!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *