Cele mai multe dintre copilele care devin mame înainte de a termina şcoala au părinţii în străinătate

Cele mai multe dintre copilele care aduc pe lume copii provin din familii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, susţin reprezentanţii Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean. Aceste minore, lăsate de multe ori în grija părinţilor sau a rudelor, s-au maturizat forţat, spun specialiştii, şi multe dintre ele abandoneaza şcoala şi dau piept cu viaţa de la o vârstă foarte fragedă.

Un fenomen pe care l-am observat este că aceste minore provin din familii în care cel puţin un părinte este plecat în străinătate. Când dă vestea, cel puţin un părinte vine din străinătate şi se ocupă de minora respectivă„, a declarat medicul Gina Puflea, coordonatorul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean.

Vârsta la care cele mai multe minore devin mame este 16-17 ani. Dacă în anii anteriori cele mai multe dintre copilele care năşteau erau din mediul rural, în ultimul an balanţa înclină spre mediul urban. Săptămânal, cel puţin o minoră aduce pe lume un copil la Maternitatea Botoşani.

Numărul mare de minore cu copii este confirmat şi de statisticile Pediatriei, care arată că  aproape jumătate din mamele internate de copii nu aveau 18 ani. Medicii se plâng că majoritatea acestora nici măcar nu ştiu să-şi îngrijeasca micuţii şi reclamă faptul că nu se face suficientă educaţie sexuală în şcoli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *