Tamara Ciofu, acuzată de incompatibilitate. Deputatul susţine că situaţia sa este în regulă

Tamara Ciofu- deputat de BotosaniAgenţia Naţională de Integritate (ANI) a transmis Camerei Deputaţilor o scrisoare în care precizează că patru deputaţi PSD, printre care şi Tamara Ciofu, se află în situaţii de natură să genereze o stare de incompatibilitate.

În schimb, Tamara Ciofu susţine că demersul ANI este tardiv, ea demisionând din funcţia de şef de secţie, dar şi din cea de medic la Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Mavromati.
Pe 21 decembrie 2012, la o zi după ce a depus jurământul, Ciofu a înaintat Biroului permanent şi Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor o solicitare prin care a cerut să i se precizeze starea de incompatibilitate sau conflict de interese în care se afla ca deputat şi medic- şef de secţie.
Ulterior, pe 27 decembrie, deputatul Tamara Ciofu şi-a înaintat conducerii Spitalului Judeţean Mavromati demisia din funcţia de şef de secţie, iar pe 4 ianuarie 2013 a fost emis Ordinul 1 /2013 privind pierderea funcţiei de şef de secţie. 
De asemenea, Tamara Ciofu a fost suspendată din funcţia de medic la Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Mavromati. Ea a solicitat să i se permită să facă gărzi, conform legii, în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu spitalul.
Ciofu a înaintat toate documentele şi a cerut avizul şi ANI, însă, până în acest moment nu a primit răspuns.
Demersurile privind clarificarea stării de incompatibilitate au fost începute de mine. Nu a existat o stare de incompatibilitate, atâta timp cât eu am demisionat, dar am avut nevoie să mi se dea un aviz dacă pot să efectuez sau nu gărzi.. Incompatibilitate nu există, atâta timp cât eu nici măcar nu mai figurez în statele de plată„, a afirmat Ciofu.

3 thoughts on “Tamara Ciofu, acuzată de incompatibilitate. Deputatul susţine că situaţia sa este în regulă

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Ma bucur ca si a dat demisia de la Spitalul de copii , a mai scapat orasul de un medic incompetent .

  2. De una la care, cand am venit cu copilul bolnav in ultimul hal m-a repezit spunand ca ea nu e la urgente! A uitat cand se gudura pe langa profesori pentru fii-sa!

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Smaranda chiar invata, degeaba spui ca se „gudura” pe langa profesori .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *