Veteran de război felicitat la împlinirea a 100 de ani

veteran de razboi de 100 de ani la BotosaniUn veteran de război din localitatea Băbiceni- comuna Durneşti a fost felicitat, duminică, de rude, prieteni, dar şi de prefectul Costică Macaleţi, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de viaţă.

Vasile I. Chiponcă a luptat la Odessa şi Cotul Donului, a crescut şase copii, are 16 nepoţi şi 15 strănepoţi. În urmă cu două zile, veteranul a împlinit 100 de ani ,iar familia a umplut duminică, 27 ianuarie, bisericuţa din Băbiceni, pentru a-l felicita.  

Distins cu mai multe ordine şi medalii militare, printre care „Crucea Comemorativă a celui de-al doilea război mondial”, „Moş Vasile”, cum îi spun consătenii, a fost felicitat la împlinirea unui secol de viaţă de Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa. Mesajul acestuia a fost citit în faţa sărbătoritului de către prefectul Costică Macaleţi.

veteran de razboi de 100 de ani la Botosani„Cu alese sentimente de stimă şi consideraţie, prinse în buchetul gândurilor de bine, vă rog să aveţi amabilitatea de a primi la ceas aniversar, cele mai calde şi sincere urări de sănătate, de bucurii şi împliniri, alături de cei dragi dumneavoastră, însoţite de tradiţionala urare „La mulţi ani!”, scrie pe felicitarea semnată de Mircea Duşa.

La sărbătoarea din Băbiceni au fost de faţă generalul în rezervă Gheorhe Prăjinaru, colonelul Gheorghe jalbă, din partea Asociaţiei Veteranilor de război, colonelul Constantin Florea, reprezentant al Comandamentului Militar Judeţean, dar şi conducerea comunei Durneşti. 

Bravul centenar a fost prezentat audienţei de unul dintre fiii săi ca om ce a trăit mereu cu speranţa şi credinţa în Dumnezeu. Orfan de mamă de la 4 ani, Vasile Chiponcă a militat mereu pentru muncă şi viaţă raţională. A ieşit la pensie la 70 de ani şi este considerat de săteni un exemplu viu al „omului care sfinţeşte locul”. Prefectul Costică Macaleţi i-a oferit sărbătoritului un tort ca pentru 100 de ani, dar şi un toiag care să-l ajute la întreţinerea grădinii şi a răsadurilor de care veteranul încă are grijă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *