Accident în pădurea de la Ilişeşti provocat de un şofer botoşanean

Un şofer care a intrat cu viteză într-o curbă strânsă, pe un carosabil acoperit cu zăpadă, a provocat un accident rutier ieri după-amiază pe DN 17, în pădurea de la Ilişeşti. Accidentul s-a produs în jurul orei 15.30, între cabana Ilişeşti şi intersecţia DN 17 cu drumul care duce spre comuna Ciprian Porumbescu.

Şoferul unei autoutilitare de transport marfă marca Opel, Constantin Adăscăliţei, în vârstă de 35 de ani, din comuna Flămânzi, judeţul Botoşani, care se deplasa pe direcţia Gura Humorului-Suceava, a derapat la ieşirea dintr-o curbă, intrând pe sens opus. Aici a acroşat un camion, după care maşina s-a răsucit şi a lovit violent cu partea din spate un microbuz VW, scrie Monitorul de Suceava.

Veneam de la Câmpulung şi când am ajuns în curbă m-am răsucit, nu am mai putut controla maşina. Am lovit maşina VW, dar mai întâi în faţă m-a lovit altă maşină, un camion care nu a mai oprit”, a declarat la puţin timp după accident Constantin Adăscăliţei, şoferul din Botoşani.

În urma accidentului de suferit au avut două persoane care se aflau în microbuzul VW ce se deplasa regulamentar. Ambulanţele i-au transportat la Spitalul Judeţean Suceava pe şoferul de pe VW, Mihai Buta, în vârstă de 51 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, şi pe o pasageră din maşina sa. Aceasta din urmă a avut leziuni minore, în timp ce şoferul avea mai multe contuzii şi, după diagnosticul preliminar, era suspect de fractură de stern.

Subinspectorul Alexandru Duţuc, de la Biroul Rutier al Poliţiei municipiului Suceava, a declarat: „ La faţa locului am constatat că şoferul autoutilitarei de transport marfă, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat pe contrasens, unde se pare că a acroşat un camion, după care a lovit microbuzul VW care circula regulamentar din sens opus”.Momente de panică la locul accidentului, după ce un tir a derapat în aceeaşi curbă

Despre camionul care nu a rămas la faţa locului poliţiştii cred că acesta a fost doar acroşat în partea din spate, iar şoferul şi-a continuat drumul.

În timp ce poliţiştii rutieri efectuau măsurători la faţa locului, şoferul unui tir care venea dinspre Gura Humorului a derapat în aceeaşi curbă. Cum remorca colosului părea scăpată de sub control, s-a creat un moment de panică, însă din fericire şoferul tirului, care circula cu o viteză nepermis de mare, a redresat maşina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *