Elevă obligată să se prostitueze pentru a-şi plăti internatul la liceu

O elevă în vârstă de 17 ani a fost exploatată sexual luni în şir pe raza municipiului Rădăţi, fiind obligată să facă sex pe bani în contul unei datorii pe care o avea faţă de un individ care i-a împrumutat 1.000 de lei pentru a-şi plăti datoriile la internatul liceului la care învăţa.
Minora, care provine dintr-o familie dezorganizată, a trecut prin experienţe traumatizante, fiind sechestrată şi agresată fizic. Avea 15-20 de clienţi pe zi, iar toţi banii îi erau luaţi de proxeneţi.

Aceasta este povestea unui cutremurător caz investigat de ofiţerii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava.
Potrivit Monitorului de Suceava, mai multe persoane au fost săltate joi de poliţişti BCCO şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi aduşi la audieri la sediul DIICOT Suceava.
Audierile s-au terminat târziu în noapte, trei tineri fiind puşi oficial sub acuzare: Viorel Alexandru Nechita (24 de ani), din comuna botoşăneană Cristineşti, Ionel Calancea (21 de ani), zis „Budău”, din oraşul Vicovu de Sus, şi Bogdan Crihan (21 de ani), tot din comuna Cristeşti.
Primii doi au fost duşi vineri în faţa instanţelor de judecată şi arestaţi preventiv, iar faţă de cel de-al treilea s-a dispus măsura preventivă a obligativității de a nu părăsi țara.

15 clienţi în seara în care a început să se prostitueze. 100 de lei, partida de jumătate de oră
Minora prostituată a fost audiată ore în şir de procurorii DIICOT Suceava, iar adolescenta a povestit cum l-a cunoscut pe Viorel Alexandru Nechita, după ce a intrat la liceu, la Dorohoi.
Cei doi s-au împrietenit, iar la un moment dat, Nechita s-a oferit să-i dea suma de 1.000 de lei, pentru a-şi plăti datoriile pe care le făcuse la internatul şcolii.
Iniţial, povesteşte victima, tânărul de 24 de ani i-a spus că nu trebuie să-i dea banii înapoi, însă, după aproape o săptămână, i-a cerut să-i restituie banii.

Cum minora nu avea de unde să scoată 1.000 de lei, Nechita ar fi ameninţat-o că o duce „la produs” la Botoşani, iar după ceva vreme chiar a lovit-o cu maşina, aruncând-o într-un şanţ.
Aflând că are de-a face cu un individ violent, victima a acceptat până la urmă propunerea acestuia de a întreţine relaţii contra cost cu diferite persoane pentru a-şi plăti datoria.
Se întâmpla în vara anului trecut şi chiar din ziua în care a acceptat acea propunere, a fost dusă într-o garsonieră a unui amic de-al lui Nechita, şi chiar din acea seară a avut primii clienţi. A avut 15 clienţi, de la care suspectul ar fi încasat 100 de lei pentru un act sexual de 30 de minute şi 200 de lei pentru o partidă de o oră.

În săptămânile cât s-a prostituat în Botoşani, de altfel, minora povesteşte că a avut zi de zi în jur de 15-20 de clienţi, iar banii erau împărţiţi între proprietarul garsonierei şi Viorel Alexandru Nechita.

Victima a mărturisit la audieri că nu era lăsată să iasă din acea garsonieră, iar de fiecare dată când proprietarul pleca de acasă, acesta încuia uşa după el.
După o vreme, a fost scoasă din garsonieră şi trimisă să facă sex pe bani la hoteluri, pensiuni ori la locuinţele clienţilor.

În poveste apare şi numele unui alt suspect, Bogdan Crihan, cel care, susţin anchetatorii, o transporta cu maşina la fiecare adresă la care adolescenta urma să facă sex pe bani.
De mai multe ori, povesteşte victima, Viorel Alexandru Nechita o ameninţa că o vinde cu 2.000-3.000 de euro unui proxenet care o va duce „la produs” în Italia.

I-a cerut să consume etnobotanice, să reziste la cât mai mulţi clienţi

În septembrie 2012, minora a fost dusă de Nechita la Rădăuţi, într-o garsonieră a unui amic de-al său, de pe aleea Grânelor.
Aici, la solicitarea lui Viorel Alexandru Nechita, a început să consume etnobotanice, pentru a putea rezista trează perioade mai mari de timp şi a întreţine relaţii sexuale cu cât mai mulţi clienţi. Nu primea nici un leu, doar mâncare şi haine de schimb, iar periodic era agresată pentru că nu producea suficient pentru proxenetul ei.
Poate cel mai violent episod, reiese din declaraţiile minorei, a fost atunci când Nechita a agresat-o pe motiv că a plecat cu un client în afara oraşului.

„A agresat-o fizic timp de aproximativ trei ore, lovind-o cu palmele, cu mănuşa de box, a înţepat-o cu un cuţit în gât şi la nivelul gambei drepte. De asemenea, a ars-o cu bricheta pe mâini şi pe picioare şi cu un aparat cu electroşocuri a electrocutat-o”, povesteşte unul dintre anchetatori.
Ulterior, minora prostituată a fost mutată apoi în două pensiuni, iar pe fir a intrat şi un alt amic de-al lui Nechita, Ionel Calancea, zis „Budău”.

La un moment dat, Nechita a plecat din Rădăuţi, iar minora a rămas pe mâna lui „Budău”.
Acesta o scotea el la produs, iar la un moment dat, văzând că se câştigă foarte bine din această activitate (1.500-3.000 de lei pe zi), ”Budău” i-a spus minorei să-l sune pe Nechita şi să-i spună că s-a îndrăgostit de tânărul din Vicovu de Sus şi că nu mai vrea să se prostitueze.
Botoşăneanul a acceptat, cu condiția ca cei doi să-i trimită prin intermediul lui Bogdan Crihan câte 1.000 de lei în fiecare săptămână.
La scurt timp, însă, şi-a dat seama că a fost minţit şi că în realitate minora se prostituează în continuare, iar toţi banii sunt încasaţi de amicul său, cu care de altfel s-a şi certat.
Nechita i-a cerut minorei să plece de la „Budău” şi să se mute la alte pensiuni, iar toţi banii să îi trimită lui prin intermediul lui Bogdan Crihan.

Scenariu de film. Victima, salvată de un client care s-a îndrăgostit de ea

Anchetatorii explică că Alexandru Viorel Nechita îi impunea victimei tot felul de datorii pe care le-ar avea faţă de el, ultima fiind de 2.000 de euro, datorie al cărei termen de achitare era până de Crăciun.
Victima a reuşit să-i trimită doar 1.000 de euro prin acelaşi Bogdan Crihan.
Ca într-un scenariu de film, minora a fost salvată din tot acest calvar chiar de către unul dintre clienţii care au plătit să facă sex cu ea.

Aceasta a aflat povestea tristă a fetei şi i-a propus să se mute la el, oferindu-i protecţie. Cei doi au o relaţie, iar victima se află şi în prezent la locuinţa fostului ei client.
Între timp, au intrat pe fir şi ofiţerii BCCO Suceava, care au interceptat telefoanele suspecţilor, iar joi dimineaţă le-au pus cătuşele.
Riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare
Toţi cei trei tineri puşi sub acuzare neagă acuzaţiile aduse de procurorii DIICOT, însă anchetatorii le-au arătat anchetatorilor mai multe transcrieri ale convorbirilor telefonice purtate între victimă şi suspecţi.
În cauză au fost audiaţi şi mai mulţi martori, majoritatea foşti clienţi ai prostituatei minore.
Nechita, Calancea şi Crihan sunt acuzaţi de trafic de persoane, infracţiune pentru care riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 20 de ani.

Nu este exclus ca în perioada următoare să fie alte persoane reţinute în acest dosar.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participantilor”, se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

8 thoughts on “Elevă obligată să se prostitueze pentru a-şi plăti internatul la liceu

  1. Sunt prietena asa zisului proxenet Alex! Nu pot sa constientizez ca acesta fata pe care noi o consideram prietena foarte buna, chiar si el ii zicea sora mea si o invata mereu de bine, fiindca acesta nu avea chiar o gandire atat de complexa, poate declara asa ceva. Am petrecut multe weekend-uri cu ea la gratare, eu cel putin tineam legatura cu ea la telefon si vorbeam ca fetle. Cu siguranta toata declaratia ei a fost o marsavie a politistilor! Si prin absurd sa ziceam ca acesta era batua si i se luau toti banii, de ce a fost nevoie sa intervina abea DIICOT-ul ca sa depuna plangere?! Alex, dar si Bogdan au fost soferii ei, avand in vedere ca ea nu avea permis. Pot recunoaste si alte persoane din Dorohoi, cu care a mai practicat acest sport inainte de a ne imprieteni cu ea!!! Toate se dau victime ca sa scape! Daca noi nu ne-am mai vazut cu ea de vre-o 3 luni cred sau mai bine de atat, de ce continua sa isi faca treaba impreuna cu noul ei iubit Calin Hutanu din Radauti pe care il iubeste?

    1. Mereu apar comentarii de la asa zise prietene ale proxenetilor. Tot ce va doresc sa ajungeti si voi traficate pentru 1000 Ron, sa fiti umilite, batute, arse cu tigara. Si atunci o sa intelegeti ca cei care fac asta merita sa putrezeaca in inchisoare.

  2. Imi place foarte mult si titlu! Chiar ma amuza cumplit de tare! Ce internat vroia ea sa-si plateasca? Daca ea a zis ca se lasa de scola fiindca ii placea ce facea! Mama ei, care e si aia o betiva careia ii aducea bani ca sa poata sa bea, chiar ea mi-a zis odata”Pe mine nu ma intereseaza ce face fata mea! Atata timp cat ea este bine si nu-i lipseste nimic!” Cat de jalnic! Cand fura din casa si isi amaneta lucruri ca sa stea cu toti boschetarii ei de iubiti si nu mergea la scoala cum era?! Presupun ca atunci vroia bani ca sa o mediteze acestia! Si cine o obliga sa se dorgheze, chiar ea isi cumpara etno-botanice si se lauda ca, consuma in cantitati industriale cand nu se intalnea cu baietii si mai mult de atat se dadea o experta, fiindca zicea ca a mai consumat si in Dorohoi cat era la liceu!

    1. Fie ca Domnul sa iti dea dupa sufletul care il ai. Sa te rogi sa nu ajungi si tu asa.Tine vrajelile ptr tine, sau poate e vreunul din ”animalele” alea iubitul tau?

  3. Alexandra, iti doresc sa ai viata asa cum ti-e si acum, dar sa suporti consecintele ei cu varf si indesat. Sunteti o adunatura de curve si proxeneti nenorociti pe care eu, daca as fi autoritate competenta, i-as pune sa se imperecheze pe ritm de mars funebru, pe marginea gropii, cu o slujba preoteasca la cap. mergeti naibii in strafundurile iadului care v-a slobozit, adunaturi funebre ce sunteti!

    1. hahaha… Draga de tine,cat curaj ai sa zici asemenea lucruri aici. Nu cred ca ai putea face si in particular. Oricum, ce sa zic, bagare in seama pe internet, cu modul acesta de abordare am mai vazut la muti ca TINE. Cata eticheta din partea ta,esti mai jalnica decat ei trei la un loc… „Autoritate competenta” hahahah THAT` S A FAIRY TALE HONEY ! Numai acolo poti sa-ti indeplinesti visele, asa ca du-te si culca-te!!! Maine vei vedea ca a fost un vis frumos pt tine!

  4. Draga Alexandra,se vede ca esti o naiva si nu stii ce inseamna prostitutia. Amenintari ,lovituri si umilinta, bataie de joc din femei. Nu as vrea sa treaca nimeni prin asa ceva. Spui ca o cunosti si esti prietena?NU! In nici un caz.Sau poate ca stii foarte bine ce se intimpla acolo. Poate te afli printre pesti,poate ai atras si tu fete in capcana batailor de joc.Ca prea le iei apararea ticalosilor. NIMENI,dar NIMENI nu are voie sa sechestreze ,sa oblige pe cineva la prostitutie sau droguri. NIMENI nu are voie sa atenteze la demnitatea omului,chiar daca vine din familie necajita si cu alte probleme. Nu ai voie sa judeci ce face mama sau tata cuiva .Asta nu e problema ta. Sint convinsa ca vorbea drogul din ea. Si ridea? Normal .Nu avea ce face. Era prizoniera.Sa_ti fie rusine femeie! Sint sigura ca nu mai esti o fetita! Apuca_te de munca cinstita si curata! Ma repet ‘ nu iti doresc sa fii in pielea ei!Poate doar atunci o vei intelege ,sau nu. Asta depinde de ce te ocupi tu! Rusine! Tu stii doar varianta ticalosilor,care sint cei mai parsivi oameni, niste manipulanti si paraziti ai societatii.

  5. Nu vreau sa va jignesc, doar ma abtin! In schimb, nu inteleg de ce niste oameni care nici macar nu au treaba cu aceste lucruri, sau care nici macar nu stiu ce fel de persoane suntem, poate sa vorbeasca in felul acesta! Asa dupa auzite si dupa declaratii care in mare parte sunt chesti spuse de politisti, va credeti destepti si incepeti cu presupuse si diferite aberatii… Sincer, nu-si au rostul,oricum ramene o parere care pt noi n-o sa conteze la prces! Spuneti ca a fost arsa si batuta SI MAI ALES OBLIGATA SA FACA ASA CEVA, dar voi de unde stiti de toate lucrurile acestea? Daca ei ii era asa de rau pana acum era la politie si nu mai intervenea DIICOT-ul ca sa il prinda? Ce femeie normala sta batuta? Si de ce in mortii mamii ei de panarama, a mai practicat acest sport si cu acel sclav al societatii, pe care ea acum il iubeste? Atunci cine dracu o mai punea? Pe ala ma pis pe el! Nu a salvat` o nimeni pt ca nu avea de ce sa o salveze! Orcum, nu o sa mai dau si alte comentarii, chiar o sa evit sa mai intru pe aceste pagini fiindca imi fac rau cand vad atata prostie din partea unora si atatea aberatii ale politistilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *