Mall-ul din Botoşani, pus gaj la bancă. Vezi motivul!

mall uvertura

Proprietarul viitorului mall din municipiul Botoşani a fost nevoit să ipotecheze construcţia aflată la intersecţia Căii Naţionale cu strada Griviţa. Omul de afaceri Dănuţ Prisecariu vrea să ia un credit pentru a finaliza investiţia din Botoşani.

Societatea comercială Uvertura City Mall SRL Botoşani, care deţine imensul spaţiu comercial, a făcut o solicitare către Consiliul Local pentru acceptarea unei ipoteci pe clădire. Firma lui Prisecariu vrea să ia un credit de la bancă pentru a termina mall-ul din Botoşani şi pentru a-l putea deschide.

De aceea, Consiliului Local din Botoşani i se va propune, la şedinţa de săptămâna viitoare, să adopte o hotărâre privind acordul pentru ipotecarea construcţiei proprietate a Uvertura City Mall Botoşani, realizată pe un teren (4.668 m.p.) proprietate privată a municipiului Botoşani.

Operaţiunea este necesară pentru definitivarea amenajărilor interioare şi acoperirea costurilor de operaţionalizare a obiectivului”, se arată în raportul de specialitate care este anexă la proiectul de hotărâre.

Documentul prevede că „în cazul ipotecării, contractul prevede şi premisa posibilităţii transferului de proprietate de către garant, respectiv banca finanţatoare, către un terţ interesat. (…) Acordul de faţă este instituit pe Legea privind autorizarea execuţiei lucrărilor în construcţii, nr. 50 din 1991, care dispune ca, în cazul în care se transmite dreptul de proprietate al construcţiei către un terţ, dreptul de concesiune este preluat de noul proprietar”.

Potrivit Uvertura City Mall, complexul comercial din Botoşani ar urma să fie deschis oficial pe 4 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *