Elevi prinşi de jandarmi după ce au furat telefonul mobil al unui coleg

jandarmiJoi, în jurul orelor 1025, în timp ce executa o misiune de ordine publică pe strada Dragoş Vodă din municipiul Botoşani, în apropierea Liceului Elie Radu, un echipaj auto de jandarmi a fost sesizat de către un elev cu privire la faptul că doi colegi de clasă i-au sustras telefonul mobil .

În urma verificărilor efectuate de către echipa operativă a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, s-a stabilit că cei doi elevi , în vârstă de 16, respectiv 17 ani, colegi de clasă cu elevul care a reclamat dispariţia telefonului mobil, au văzut cum colegul lor a pus telefonul la încărcat pe o bancă din sala de curs. În acel moment s-au hotărât să-l sustragă şi, în timp ce unul dintre ei i-a distras atenţia proprietarului telefonului, celălalt l-a luat şi a plecat  din sala de curs, urmând să se întâlnească în baie cu primul, ca apoi să se deplaseze în Piaţa Centrală pentru a-l valorifica şi împărţi banii obţinuţi în mod egal.

 Conducerea liceului a acordat jandarmilor tot sprijinul necesar pentru soluţionarea evenimentului petrecut în timpul orelor de curs.

Telefonul, în valoare de 400 lei, a  fost recuperat şi restituit elevului păgubit. Jandarmii le-au întocmit celor doi actele de constatare, fiind suspecţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.  Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani pentru continuarea verificărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *