Contrabandist de ţigări, prins după ce a fost urmărit 7 km de un echipaj de poliţie

tigari multe
tigari multe

În data de 24 ianuarie, în jurul orei 11,00, în timpul activităților de supraveghere și control al traficului rutier pe D.N. 29 C în localitatea Vf.Cîmpului,  poliţiştii rutieri au efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru un autoturism înmatriculat în Anglia. Întrucât conducătorul acestuia nu s-a conformat semnalelor repetate ale polițiștilor rutieri continuându-și deplasarea, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 7 km când autoturismul urmărit a fost pierdut din raza de supraveghere.

  Activitățile desfășurate în continuare de polițiștii rutieri au condus la identificarea autoturismului în cauză abandonat într-o pădure la circa 400 metri de drumul național, iar în interiorul acestuia se aflau două colete cu țigarete.

Împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au fost derulate activități specifice care au condus la depistarea, conducerea la sediul poliției și cercetarea conducătorului auto, în persoana lui Bogdan A. de 23 ani,  din localitatea Dersca, județul Botoșani.

 În urma cercetării locului faptei și examinării autovehiculului respectiv, s-a constatat că în acesta se găsea cantitatea de 50.000 țigarete de proveniență Ucraina, iar din cercetările efectuate s-a stabilit că acestea au fost introduse în România peste frontiera verde, preluate de Bogda A. și transportate în vederea comercializării ulterioare.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea de către tânăr a infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Îîn cursul zilei de 25 ianuarie conducătorul auto urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi cu propunere de arestare preventivă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin deținerea respectivei cantități de țigarete este de aproximativ 22.500 lei, cantitatea de țigarete în valoare de circa 30.000 lei și autoturismul folosit în valoare de aproximativ 5000 euro au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

 La aceeași dată, în baza a două autorizații de percheziție domiciliară emise într-un dosar penal instrumentat de poliţiştii din cadrul Poliției orașului Ștefănești, a fost identificată cantitatea de 6400 țigarete de provenineță Republica Moldova, procurată în scopul comercializării de către Constantin A.  de 53 ani și Romică P. de 57 ani, ambii din orașul Ștefănești, județul Botoșani.

În cadrul activităților specifice, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, l-au identificat pe GHeorghe D., de 57 ani, din Botoșani, care transporta cu autoturismul proprietate cantitatea de 3600 țigarete de proveniență Republica Moldova, fără a deține documente legale.

 În ambele cazuri, față de persoanele depistate au fost întocmite acte procedurale și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acestei, țigaretele identificate fiind indisponibilizate în vederea confiscării.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *