Deputatul Tamara Ciofu face demersuri pentru reînfiinţarea Spitalului de Copii

Tamara CiofuDeputatul PSD Tamara Ciofu face demersuri pentru reînfiinţarea Spitalului de Copii din Botoşani, desfiinţat în urmă cu doi ani. Ea a făcut un memoriu pe care l-a înaintat şi preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, prin care cere ca spitalul să recapete personalitatea juridică. Deputatul botoşănean motivează că spitalul avea înainte de a fi preluat 9 miliarde lei în cont, datorită unui management eficient la acea dată.

Spitalul de Copii a devenit secţie a Spitalului Judeţean, deşi nu era necesară această comasare. Pentru a se încadra în gradul III, Spitalul Judeţean avea în structură secţia de pediatrie la Săveni, unde putea fi organizată linie de gardă”, se arată în memoriu.

Parlamentarul social-democrat, care este medic pediatru, susţine că una dintre promisiunile sale de campanie este reînfiinţarea Spitalului de Copii. Ea va face demersuri şi la Ministerul Sănătăţii pentru a-şi atinge obiectivul.

Acest spital, prin reînfiinţarea sa, nu împiedică cu nimic Spitalul Mavromati să rămână de gradul III, întrucât Spitalul Judeţean are două structuri de pediatrie în alcătuirea sa. În anul 2012, Spitalul de Copii, când a fost comasat în acest mega-spital judeţean, avea un buget de peste 9 miliarde lei, care putea asigura buna funcţionare a spitalului, În cadrul echipei de manageri, care s-a preocupat de buna funcţionare a spitalului de copii, s-a avut în vedere încadrarea în bugetul prevăzut de lege a salariilor. Am invitat la discuţii atât grupul de manageri ai Spitalului Judeţean, Casa de sănătate, sindicatele şi Direcţia de Sănătate Publică, pentru a demonstra că acest lucru este în beneficiul populaţiei infantile din judeţul Botoşani„, a precizat Tamara Ciofu.

6 thoughts on “Deputatul Tamara Ciofu face demersuri pentru reînfiinţarea Spitalului de Copii

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Umbla dupa cai verzi pe pereti. Ea nu stie ca Spitalul de Copii functioneaza si acum. Numai ca au mai zburat din directori. In rest totul este la fel.

  2. Lucrurile care merg bine nu trebuie sa fie schimbate, asta era ideea; de ce sa schimbam managementul daca totul merge bine?! Succes d-nei deputat! Sunt convins ca pe tot parcursul mandatului d-na doctor va finaliza multe proicte pentru botosaneni

  3. Este corect punctul de vedere a doamnei deputat in legatura cu reinfiintarea spitalului, dar m-as bucura daca s-ar lupta si pentru majorarea platilor pentru serviciile facute de catre spitale, de Casa de Sanatate, m-as bucura daca nu s-ar mai reduce numarul de paturi anual, desi populatie este din ce in ce mai bolnava, daca nu s-ar impune de catre casa numai un numar de pacienti, restul fiind suportate de spitale, daca pacientii nu ar trebui sa mai cumpere medicamente , daca sefii de sectii nu ar fi obligati sa nu depaseasca bugetul, cu cheltuielile pentru bolnavi. Sa nu uitam ca si in acest moment exista legea cu clasificarea spitalelor care a fost aprobata de guvernul Boc, ca aceasta comasare s-a facut cu votul USL-ului in consiliul Judetean, ca spitalele care au avut datorii, o mare parte le-au acumulat ca urmare a diminuarii platilor pentru serviciile facute, diminuari efectuate de Casa de Sanatate. Cum ramane cu sectia de la Darabani ? S-au luat un numar de paturi de la Spitalul Judetean unde adresabilitatea este mare si atat !

  4. DNA DOCTOR ….LASATI VRAJELILE …SI LASATI LUCRURILE ASA CUM SUNT …..M AI STIU OAMENII CATE CEVA SI DESPRE DUMNEAVOASTRA SI DESPRE LEGATURA DUMNEAVOASTRA CU FOSTUL „BUN MENAGEMENT ” AL SPITALULUI SI ACTIVITATEA DUMNEAVOASTRA FALSA SI CARE VA INGROSA BUZUNARUL ……..CANALIZEAZATI FORTELE LA LOCUL UNDE AI AJUNS PE BANI GREI SI CU ” SPRIJINUL ” SUSTINATORILOR , CA OAMENILOR DE LA PEDIATRIE LE ESTE BINE , ASA , CUM SUNT ACUM ….” SUCCESURI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *