Vezi ce film va rula la Cinema Unirea între 25 şi 30 ianuarie

filmul Diaz la Cinema Unirea BotosaniCinematograful Unirea din Botoşani a pregătit pentru iubitorii de film o nouă producţie americană, care va rula în perioada 25- 30 ianuarie. Este vorba despre filmul „Diaz”, care va rula de la orele 15.00, 17.00 şi 19.00. De la orele 11.00 şi 13.00 va rula „Motanul încălţat”, dublat în limba română.

Diaz

Regia: Daniele Vicari

Cu: Claudio Santamaria, Jennifer Ulrich, Elio Germano

Gen film: dramă

A fost numită „noaptea voluntarilor” datorită prezenţei masive a celei mai mari părţi a unităţilor forţelor de ordine. În ceea ce comandorul Fournier descria ca fiind un „măcel mexican”, 93 de oameni au fost bătuţi şi arestaţi în ciuda faptului că nu au opus nici un fel de rezistenţă. Cei mai mulţi dintre ei erau tineri, jurnalişti care dormeau, fiind cazaţi acolo. 

Ulterior, autorităţile au declarat în conferinţa de presă că 63 dintre certificatele medicale completate de Poliţia Judiciară făceau referire la afecţiuni anterioare şi că acţiunea poliţiei s-a bazat pe suspiciunea  prezenţei activiştilor Blocului Negru în clădirea şcolii. În realitate, după ce au fost supuşi unor suferinţe suplimentare în spital, cincizeci dintre cei arestaţi au trecut printr-o tortură îngrozitoare în secţiile de poliţie din Bolzaneto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *