Evenimente în şcoli de Ziua Unirii

Joi, 24 Ianuarie 2013, Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită şi la Şcoala Albeşti în cadrul activităţii ,,Uniţi în cuget şi-n simţiri”. Prin realizarea acestei activităţi, s-a urmărit: cunoaşterea evenimentelor care marchează ziua de 24 Ianuarie, dezvoltarea sentimentului patriotic, a gustului artistic şi a gândirii creatoare, a respectului pentru eroii neamului. Activitatea a constat în: concurs de recitare, concurs de creaţii literare şi artistico-plastice. La final, în curtea şcolii, toţi elevii, îndrumaţi de doamnele Bîrliga Luminiţa, Muraru Doiniţa, Balan Nuşa, Macovei Carmen şi Cîrneală Anca, au dansat ,,Hora Unirii”.

Educaţia patriotică a tinerei generaţii este o latură importantă a educaţiei, mai ales în zilele noastre, fiind normal să trezim, în fiecare dintre noi, chiar şi în cei mai mici cetăţeni ai României, mândria că suntem români. Parafrazându-l pe Nicolae Bălcescu, am înţeles că nu trebuie să uităm niciodată că eroii neamului trăiră, munciră, suferiră şi muriră pentru Unitatea Naţională„, susţine consilierul educativ Carmen Macovei.

La  Scoala Gimnaziala Nr. 1 Albesti -Botosani , elevii claselor a III-a si aVI-a au marcat aniversarea a 154 ani de la Unirea Principatelor Române,printr-o mică lecţie de istorie şi de civilizaţie tradiţională, în scopul cunoasterii şi dezvoltarii valorilor  fundamentale ale istoriei  şi culturii naţionale.  Cunoaşterea însemnătăţii zilei de 24 Ianuarie si cultivarea spiritului patriotic  la şcolari constituie obiective deosebit de importante pentru micii
elevi care deschid ochii lor inocenti si luminosi asupra Istoriei poporului roman
si asupra Istorie Romaniei.
Activităţile menite să marcheze momentul istoric de la 24 ianuarie 1859 s-au derulat prin implicarea profesorilor Vieru Monalisa si Simion Maria. Astfel,eleviii au audiat Hora Unirii,  au realizat unele picturi care surprind marele eveniment ,au  confectionat ecusoane si stegulete, De asemenea, au   lecturat unele texte cu con??inut istoric si au vizionat un CD despre Unirea de la 24 Ianuarie.
Isuflându-le de mici copiilor noştri dragostea şi respectul pentru istoria tarii, atât în unităţile de învăţământ, cât şi în familie, ne putem asigura că tradiţiile vor avea continuitate în generaţiile  următoare. Ne- am inscris si noi astfel, alaturi de cei   care au contribuit astazi la aniversare acestui moment de înaltă voinţă politică şi de solidaritate naţională„, susţin profesorii organizatori.

One thought on “Evenimente în şcoli de Ziua Unirii

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Si copiii nostri din Corlateni au desfasurat o activitate frumoasa impreune cu cei de SCOALA 5 DOROHOI. Un microbuz plin cu elevi din toate clasele, impreuna cu doamna Apostu si domnul director au mers la Dorohoi. De ce nu se scrie si despre noi. Toata seara a povestit, nu reuseam sa il culc. Se vede ca e o schimare si in comuna noastra. Multumim profesorilor din CORLATENI tentru efortul depus. E FRUMOS. BRAVO. SUCCES COPIILOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *