Tâlhăria de 37.000 de euro, trimisă la Judecătorie

talharie Petru Rares
Talharia a avut loc pe strada Petru Rares

Dosarul privind tâlhăria din decembrie 2011 asupra unu valutist ajunge din în instanţă. Magistraţii Curţii de Apel Suceava au decis, joi, să retrimită dosarul la Judecătoria Botoşani, după ce iniţial, în luna octombrie a anului trecut, aceasta l-a retrimis procurorilor, la cererea avocaţilor persoanelor acuzate de tâlhărie, care au invocat nulitatea nulitatea relativă vizând unele mijloace de probă.

Procurorii au făcut recurs în acest caz, iar magistraţii suceveni l-au admis, repunând cauza pe rolul Judecătoriei Botoşani.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au dispus, în luna martie 2012, trimiterea în judecată a nouă persoane implicate în tâlhăria de 37.000 de euro care a avut loc în decembrie pe strada Petru Rareş din municipiul Botoşani. Astfel, au fost deferinţi justiţiei Daniel Mihai Huţanu, Constantin Huţanu şi Andreea Mihalache, toţi trei acuzaţi de tâlharie în forma agravantă, Marius Aroşiţei, Paul Eduard Ciubotaru şi Florin Ciobanu pentru complicitate la tâlhărie, Florian Roman pentru complicitate la tâlhărie şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, Simona Huţanu pentru favorizarea infractorului şi Aurel Fediuc pentru pentru ameninţare şi favorizarea infractorului.

Vă reamintim că, în luna decembrie 2011, valutistul Costel Jitariuc a fost agresat şi tâlhărit de 37.000 de euro. Patru persoane au ajuns, cu două maşini, pe strada Petru Rareş pentru a se întâlni cu victima, pe care Andreea Mihalache a contactat-o telefonic. După ce au lovit-o şi i-au luat banii, tâlharii au dispărut cu una dintre maşini, lăsând la faţa locului un autoturism Opel.

Procurorul de caz, Dragoş Bujorean, a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la o situaţie de trafic de influenţă constatată ca urmare a instrumentării acestui dosar. Şi asta după ce în telefonul patronului de la Lebăda, Aurel Fediuc (tatăl Simonei Huţanu şi socrul lui Daniel Huţanu) au fost descoperite numerele de telefon ale unorn personalităţi locale.
De altfel, după ce a fost eliberat din arest, Aurel Fediuc a avut interdicţia de a lua legatura cu primarul Cătălin Flutur, cu deputaţii Florin Ţurcanu, Cătălin Buhăianu şi Nicolae Rebenciuc, dar şi cu şeful Poliţiei, Viorel Şerbănoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *