A fost lansat programul „Spaţii verzi”–Ediţia 2013

MOL România, în parteneriat cu Fundaţia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc, a lansat, pe 22 ianuarie 2013,  cea de-a 8-a ediţie a programului „Spaţii verzi” –  program ce urmăreşte implicarea comunităţilor în proiecte de înfiinţare, amenajare şi reabilitare de spaţii verzi publice şi educaţie ecologică.

Programul este destinat organizaţiilor neguvernamentale din România în parteneriat cu şcoli şi/sau instituţii publice din oraşe şi municipii. Se pot solicita fonduri pentru înfiinţarea şi reabilitarea parcurilor publice, terenurilor de joacă, parcurilor şcolilor. 

Suma disponibilă pentru anul 2013 este de 223880 lei. Suma maximă ce poate fi cerută pentru un proiect este de 9000 lei.

Data limită de depunere a cererilor de finanţare: 19 februarie 2013, ora 16.00. Proiectele trebuie derulate într-o perioadă maximă de 5 luni (aprilie – august 2013). Data de începere a proiectelor poate fi cel mai devreme: 8 aprilie 2013.

Contribuţia organizaţiei solicitante la realizarea proiectului va fi de minim 20% din bugetul total şi poate fi parţial sau integral în fonduri şi/sau în natură .

Îndrumarul şi cererea de finanţare se găsesc pe site-ul www.repf.ro sau la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani.

În ediţiile anterioare ale programului au fost finanţate 10 proiecte ale organizaţiilor neguvernamentale din municipiile Botoşani şi Dorohoi..

“Lansarea şi în acest an a Programului SPATII VERZI reprezintă o bună ocazie pentru organizaţiile neguvernamentale din toate oraşele şi municipiile judeţului de a obţine o finanţare semnificativă pentru desfăşurarea unui proiect de mediu. Agenţia pentru Protecţia Mediului a sprijinit în fiecare an organizaţiile care au dorit sa acceseze acest program şi a oferit consultanţa de specialitate celor care au câştigat finanţarea solicitată. De altfel, statisticile noastre arată că judeţul Botoşani a avut cele mai multe proiecte finanţate prin acest program din toată regiunea”, a declarat Eugen Mateciuc, directorul APM.

Sursa: comunicat APM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *